Festivitate de comemorare dedicată cinstirii memoriei marilor politicieni din familia Brătianu

luni, 11 septembrie 2023
#Cinstirea_Memoriei_Brătienilor 📢
ℹ️ Duminică, 10 septembrie 2023, în Comuna Mălaia - Județul Vâlcea, prin grija Organizației locale PNL Mălaia, a avut loc o 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞 dedicată cinstirii memoriei marilor politicieni din familia #Brătianu, în particular a lui Ion C. Brătianu și a fiului său #Vintilă.
ℹ La acest eveniment important de simțire liberală și patriotică au participat, parlamentari, consilieri județeni, consilieri locali, membri și simpatizanți #PNL.
➡️ #FântânaBrătienilor / #CruceaBrătienilor (1923 - 1925) este situată în apropierea localității Mălaia, la circa 15-20 minute de mers pe jos prin pădure. Accesul se face dinspre strada #Valea_Satului, traseul fiind marcat cu bandă albastră.
➡️ Crucea a fost construită în anul 1925, de către Vintilă Brătianu și soția sa - Lia, în memoria părinților lor, Ion C. Brătianu și Pia Brătianu.
➡️ Crucea a fost sculptată în gresie masivă, dar totuși timpul și-a lăsat amprenta asupra ei, numele tatălui lui Vintilă (Ion C. Brătianu) fiind ilizibil.
➡️ Izvorul este situat la câțiva metri de crucea de piatră.
➡️ În prezent este inclusă pe lista monumentelor istorice.
‼️ Pe cruce este sculptat următorul text:
✍️ <"Ridicatu-sa această sfântă cruce în anul 1925 de la Hristos , în amintirea părinților noștri Ion Brătianu și soției lui #Pia și #Anastasie_Stolojan și soția lui #Olga, de către noi, robii lui Dumnezeu, #Vintilă și #Lia_Brătianu, ca să le fie veșnică pomenire">

Cruce miraculoasa a Bratienilor la Malaia - Valcea

Cruce miraculoasa a Bratienilor la Malaia - Valcea

marți, 30 aprilie 2019
Fântâna Brătienilor, datată 1923–1925.

Fântâna Brătienilor (Crucea Brătienilor) este situată în punctul „Sub podgorii”, pe drumul care duce spre Muntele lui Brătianu. Accesul se face dinspre strada Valea Satului, traseul fiind marcat cu bandă albastră. Fântâna se găseşte la circa 15-20 minute de mers pe jos prin pădure.

Crucea a fost construită de către Vintilă Brătianu şi soţia sa – Lia, în memoria părinţilor lor. Crucea a fost sculptată în gresie masivă, dar trecerea timpului şi intemperiile naturii au făcut ca numele Ion C. Brătianu, tatălui lui Vintilă să fie ilizibil.

„Ridicatu-sa această sfântă cruce în anul 1925 de la Hristos, în amintirea părinţilor noştri Ion Brătianu şi soţiei lui Pia şi Anastasie Stolojan şi soţia lui Olga, de către noi, robii lui Dumnezeu, Vintilă şi Lia Brătianu, ca să le fie veşnică pomenire.”

La câţiva metri de crucea de piatră se găseşte izvorul. Crucea Brătienilor este inclusă pe Lista monumentelor istorice. Pe acelaşi munte – proprietatea lui I.C.Brătianu – la 12 km de centru,  se aflau casele lui, cu anexe pentru creşterea oilor şi pista unde aterizau avioanele cu care Brătienii veneau la moşie.

Se spune ca aceasta cruce este cu-adevarat binecuvantata cu har divin, chiar miraculoasa, iar cine se roaga aici primeste ajutor grabnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe