1.000 de elevi şi studenţi din Vâlcea vor învăţa cum să se apere de hackeri... de la hackeri!

luni, 18 septembrie 2023

Circa 1.000 de elevi şi studenţi din Vâlcea vor învăţa cum să se apere de hackeri şi cum să prevină atacurile cibernetice în cadrul unei campanii ce va demara în judeţ luna viitoare cu sprijinul Consiliului Judeţean.

Consilierii judeţeni au aprobat luni un acord de parteneriat cu o firmă ce deţine prima platformă educativă din România în acest domeniu, precum şi alocarea sumei de 50.000 de lei necesară acoperirii costurilor necesare instruirii şi participării acestor tineri atât la traininguri online, cât şi la cele patru întâlniri faţă în faţă ce se vor desfăşura la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea în cadrul acestei campanii.

"Obiectivul acordului de parteneriat este ca elevii de gimnaziu şi liceu, precum şi studenţii din cadrul universităţilor din judeţul Vâlcea, în contextul în care restricţionarea accesului la internet a acestora nu este o soluţie viabilă, în cadrul campaniei de conştientizare propuse să dobândească abilităţi de securitate cibernetică astfel încât să fie mai protejaţi în mediul online de viruşi, programe malware, prădători online, hărţuire cibernetică, încălcarea confidenţialităţii, materiale ofensive, precum şi furtul de identitate. (...) În cadrul campaniei, instruirea proactivă de conştientizare a securităţii le va oferi participanţilor o informare cu privire la metodele de operare a infractorilor cibernetici şi îi va educa cu privire la cele mai bune practici pentru a-şi proteja informaţiile şi device-urile utilizate", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Campania se va desfăşura până în iunie anul viitor şi vine în contextul în care de mai mulţi ani autorităţile judeţului încearcă să scape de eticheta de "Hackerville" pusă municipiului Râmnicu Vâlcea şi implicit judeţului după acţiunile unor infractori cibernetici vâlceni în Statele Unite ale Americii şi în ţări din Uniunea Europeană. AGERPRES

Firma care se afla in spatele acestei initiative a fost înfiinţată în urmă cu trei ani, Mădălin Dumitru fiind acţionarul majo­ri­­tar, restul de 40% din capital fiind contro­lat de cei mai puternici trei hackeri din Româ­nia.
„La rândul meu am fost atacat de ha­ckeri şi am decis să apelez la unul din ei ca să îmi spună care sunt găurile în securitate şi ce trebuie să fac. Aşa a pornit ideea de busi­ness. De-a lungul timpului am găsit vulne­ra­bilităţi în site-uri de jocuri, în bănci, în ca­bi­nete medicale care trimit rezultatele pe mail pacientului, peste tot. Cea mai bună măsură este atacul”, a spus Dumitru. Primele con­trac­te le-a semnat după ce a propus câtorva fir­me să le atace sistemul informatic pentru a vedea dacă este vulnerabil sau nu. „Am sem­­nat un contract pentru o pretestare a ser­ve­relor, apoi am prezentat un miniraport clien­tului şi oferta de preţ. Contractul s-a sem­nat imediat după aceea. Oamenii au văzut clar pericolele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe