O femeie din Drăgășani, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj

miercuri, 30 august 2023

Persoană fără ocupaţie trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj

Ca urmare a activităţilor procedurale efectuate de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au emis rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unei inculpate, persoană fără ocupaţie, din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj.

La data de 04.05.2023, o persoană din judeţul Vâlcea, aflată la muncă în Italia, a sesizat la D.G.A. - S.J.A. Vâlcea posibile fapte de corupţie săvârşite în legătură cu obţinerea de certificate de încadrare în grad de handicap de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea.

Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins şi primit de la denunţătoare suma de 1.100 euro cu scopul de a determina un medic de la Serviciul de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil, însă, în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap.

Ulterior, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, prin transmitere de mesaje de ameninţare denunţătoarei căreia i-a indus temerea că îi poate crea probleme de natură judiciară, precum prin ameninţarea cu acte de violenţă îndreptate împotriva acesteia şi a copiilor săi, inculpata a obţinut de la persoana vătămată suma totală de 15.480 euro.

În administrarea probatoriului, s-a beneficiat de sprijinul D.O.S.- Serviciul Operaţiuni Speciale Vâlcea.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe