Autoritățile locale din Râmnicu Vâlcea au premiat foștii fotbaliști de la Chimia, care au câștigat Cupa României în 1973, singurul trofeu pentru fotbalul vâlcean

vineri, 14 iulie 2023

Foștii fotbaliști de la Chimia Râmnicu Vâlcea, care au cucerit Cupa României, ediția 1972-1973, au fost premiați vineri, într-o festivitate desfășurată la Arenele Traian, în aer liber.

50 de ani de la câștigarea trofeului

Evenimentul de gală al fotbalului vâlcean a fost organizat de către Asociația Județeană de Fotbal, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Municipiului Rm. Vâlcea și cluburile acestora, CS Vâlcea 1924, respectiv SCM Rm. Vâlcea. Componenții  lotului Chimiei din 1973 au primit diplome, plachete și au fost recompensați financiar, la o jumătate de secol de la cucerirea singurului trofeu din fotbalul vâlcean - relateaza prosport.ro

Primarul Mircia Gutău: ”Să ne cinstim valorile”

Primarul municipiului, Mircia Gutău, spune că performanța în 1973 a creat multă emulație atunci pentru fotbal la Râmnicu Vâlcea, care ulterior a avut echipă în Divizia A până în 1987.

”După această victorie senzațională, în Rm. Vâlcea a fost o emulație pentru fotbal, văd aici foarte mulți foști jucători de mare valoare. Trebuie să ne cinstim valorile, acești foști campioni sunt valorile noastre și fiecare performer de atunci va fi premiat de către Primăria Municipiului și Consiliul Județean”. Mircia Gutău a anunțat că promovarea echipei SCM Rm. Vâlcea în Liga 3 este un nou început pentru fotbalul din Zăvoi:

”Am încercat să fac tot ce este omenește pentru sport, dar în acest moment Municipiul nu are puterea financiară de a susține o echipă în Liga 1, lucrurile au evoluat mult, acum trebuie să fie neapărat o firmă privată care să se implice. Avem în Zăvoi un centru de copii și juniori, cu 6 antrenori și peste 300 de copii, iar echipa a promovat în Liga 3, este un început bun și nu ne vom opri aici”, a mai declarat edilul din Rm. Vâlcea, Mircia Gutău.

Ion Crăciunescu a ratat finala, fiind accidentat

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a jucat în toate meciurile din cupă în acel sezon, dar a ratat finala după o accidentare. Crăciunescu a făcut cadou plicul cu bani primit din partea oficialităților vâlcene celui mai talentat puști de la copiii clubului SCM Rm. Vâlcea.

”Timpul trece extraordinar de repede, amintirile frumoase rămân. Cea mai frumoasă amintire a mea ca și fotbalist a fost câștigarea cupei, nu am jucat finala că am avut ruptură de ligamente. Am fost în tribună la finală, am plâns de bucurie, dar colegii au fost formidabili, ca în tot acel sezon.

A fost o mare victorie pentru fotbalul vâlcean, cupa este cea mai frumoasă competiție, m-aș bucura ca această festivitate să fie un imbold pentru tinerii fotbaliști și toți cei care vor să revitalizeze fotbalul. Nu prea mai avem industrie, Combinatul Chimic a fost un sponsor extraordinar, sportul nu se mai face fără bani. Ai bani, mergi mai departe, nu ai bani, stai și te uiți” a spus Ion Crăciunescu.

Cititi continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe