Peste 60 de mesteri olari, la Targul de Ceramica "Cocoşul de Horezu", ediţia cu numărul 51

vineri, 2 iunie 2023

Meşterii olari îi aşteaptă, în acest weekend, pe iubitorii de artă tradiţională românească la târgul de ceramică "Cocoşul de Horezu", ediţia cu numărul 51.

Autorităţile din Horezu au precizat că s-au pregătit cum se cuvine pentru această manifestare artistică, estimând că pe parcursul celor două zile, cât va fi deschis târgul, zeci de mii de vizitatori vor ajunge în oraşul vâlcean.

"Noi ne-am pregătit şi îi invităm pe turişti să vină în număr cât mai mare ca să se bucure de artă autentică, de spectacole de muzică tradiţională şi de alte surprize pe care le-am pregătit pentru ediţia din acest an. Sunt prezenţi meşteri ceramişti din majoritatea centrelor ceramice din ţară. În total, au confirmat prezenţa peste 100 de meşteri populari, 63 dintre ei fiind olari, iar 41 din alte meşteşuguri. Sunt ceramişti numai din ţară, pentru că cei din străinătate au preţuri mari şi nu prea au vânzare la noi", a declarat, vineri, directorul Casei de Cultură din Horezu, Cristi Iovan, organizatorul principal al acestui eveniment.

Iovan a precizat că din programul târgului nu va lipsi nici anul acesta concursul de creaţie dedicat ceramiştilor prezenţi, preşedintele juriului acestei ediţii fiind desemnat să fie reprezentantul UNESCO în România, în semn de recunoaştere a aportului pe care l-a avut pentru ca acest meşteşug vâlcean să intre în 2012 în patrimoniul imaterial al lumii.

Deschiderea oficială a ediţiei din acest an a "Cocoşului de Horezu" va avea loc sâmbătă, la ora 11,00, în locul consacrat de peste o jumătate de secol - platoul "Stejari". AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe