Conducerea CJ anunţă că a semnat un acord de cooperare cu statul mexican Guerrero

vineri, 9 iunie 2023

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a semnat un acord de cooperare cu autorităţile statului mexican Guerrero, ce urmăreşte în principal promovarea produselor tradiţionale locale şi schimburile în domeniul turismului, al educaţiei şi al culturii, au anunţat, vineri, reprezentanţii forului judeţean vâlcean.

Preşedintele CJ Vâlcea a precizat că semnarea acestui acord, primul de acest fel încheiat între un judeţ din România şi un stat din Mexic, s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă, la ceremonie fiind prezenţi atât ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, care s-a aflat la Vâlcea, cât şi ambasadorul ţării noastre în Mexic.

‘La Consiliul Judeţean Vâlcea, alături de conducerea instituţiei, la încheierea acestui acord, s-a aflat excelenţa sa Amparo Erendira Anguiano Rodriguez – ambasadorul Mexicului în România, în timp ce în Statul Guerrero, alături de doamna Guvernator Evelyn Sagado Pineda, s-a aflat excelenţa sa Marius Lazurcă, ambasadorul României în Mexic. Sunt convins ca parteneriat nostru, primul de acest fel încheiat între un stat din Mexic şi un judeţ din România, va fi începutul unei relaţii de prietenie şi a unei colaborări durabile şi benefice pentru comunităţile pe care le reprezentam. Le-am propus să avem în prim-plan promovarea produselor tradiţionale locale şi a schimburilor de experienţa şi de bune practici în domeniile turismului, educaţiei, culturii, precum şi desfăşurarea de activităţi comune’, a declarat Rădulescu.

Ambasadorul Mexicului în România s-a aflat joi la Vâlcea, unde a vizitat o fabrică de conserve şi Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe