Sub sloganul „Creștem cu energie oltenească”, Primăria orașului Călimănești a dat startul campaniei „Europa în regiunea mea”

miercuri, 24 mai 2023

 

Luna trecută, sub sloganul „Creștem cu energie oltenească”, Primăria orașului Călimănești a dat startul campaniei „Europa în regiunea mea”. Dintre cele 40 de orașe ale regiunii Oltenia nu a fost foarte greu de ales Călimăneștiul pentru reprezentații ADR Sud Vest Oltenia pentru deschiderea campaniei „Europa în regiunea mea”, și asta fiindcă frumoasa așezare de pe Valea Oltului a întrunit absolut toate condițiile impuse de campanie. La eveniment au participat reprezentanți ai Direcției Generale pentru Politică Regională și Urbană din cadrul Comisiei Europene, ai ADR Sud-Vest Oltenia, ai administrației locale și Grădiniței cu program prelungit nr. 1 din Călimănești. Tema principală a evenimentului a fost prezentarea realizărilor locale din Călimănești îndeplinite cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, împreună cu beneficiile pe care aceste transformări le aduc comunității atât în orașul Călimănești, cât și în regiunea Sud-Vest Oltenia. Cele patru proiecte despre care s-a discutat s-au încadrat în spiritul campaniei: eficientizarea energetică a Grădiniței cu program prelungit nr. 1 și a Școlii Gimnaziale Jiblea Veche, modernizarea infrastructurii prin asfaltare și a iluminatului public din Călimănești.

Primarul orașului-stațiune Florinel Constantinescu a declarat: „Ne propunem să dăm Europei o stațiune cu aceleași condiții pe care le găsim în orice țară europeană. Este o zi specială pentru noi, ziua aceasta vine ca o recunoaștere a dezvoltării acestui minunat oraș balnear, oraș care, așa cum observă foarte multă lume, s-a dezvoltat frumos și s-a dezvoltat în două sensuri. Primul sens este acela de a asigura condiții cât mai bune de trai locuitorilor orașului nostru, dar și de a dezvolta infrastructura turistică. Mă bucur că ați spun că este o stațiune a celor patru anotimpuri și susțin cele spuse cu două cifre statistice. În decursul lunii ianuarie și februarie, din datele care au fost făcute publice de statisticieni, județul Vâlcea a avut un număr de aproximativ 30 de mii de turiști dintre care în Călimănești au fost peste jumătate, respectiv în luna ianuarie 17 mii și în luna februarie aproximativ 16 mii de turiști. Multă lume se întreabă cum a fost posibil. A fost posibil în primul rând pentru că am înțeles de la început că trebuie să ne facem un plan de dezvoltare și acest plan se numește strategia de dezvoltare a localității noastre. De asemenea, ca să ajungem să punem în practică această strategie a trebuit să facem multe proiecte care trebuiau să beneficieze de mulți bani, acesta este un lucru de scos în evidență, pentru că toate proiectele realizate la Călimănești de administrația publică locală, dar și de mulți agenți economici din orașul nostru au beneficiat de fonduri europene nerambursabile. Prin urmare, ne propunem clar să dăm Europei o stațiune cu aceleași condiții pe care le găsim în orice țară europeană. Am realizat proiecte importante în acest domeniu, al educației, adică școli sau grădinițe. Avem depus un proiect și pentru o creșă, pentru care sperăm să semnăm repede finanțarea, și vor continua investițiile de acest gen. Avem această datorie, am contribuit și vom contribui în continuare cu dotări pentru că, am spus clar: în creșe, grădinițe și școli copiii trebuie să aibă aceleași condiții ca afară, să învețe la fel de bine ca oriunde în Uniunea Europeană și sper că, în mare parte, am reușit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe