Consiliul Local din Dăești a aprobat participarea la proiectul „Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea”

vineri, 26 mai 2023

 

În primăvara acestui an, Consiliul Local al comunei Dăești a aprobat participarea la proiectul „Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 - Fondul Local, un parteneriat între primăriile Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Dăești, Călimănești, Vlădești, Băile Olănești, Băile Govora, Ocnele Mari și Mihăești. „Este o veste pe care o așteaptă locuitorii de mult timp. Prin PNRR, am reușit această Asociație de Transport Metropolitan, care va asigura legături de transport între principalele localități din zona metropolitană a Râmnicului. Societatea ETA va asigura legătura cu comuna Dăești”, a declarat primarul George Popolan.

În comuna Dăești, primarul George Popolan va construi un centru comunitar integrat, cu fonduri prin PNRR: „Spațiul va fi dedicat activității asistentului medical comunitar și a celorlalți furnizori de servicii de asistență medico-socio-educațională. Angajații centrului vor fi un asistent medical comunitar și un asistent social, iar ceilalți specialiști vor fi angajați de către unitatea administrativ-teritorială, în funcție de nevoile identificate. Beneficiarii serviciilor centrului comunitar integrat vor fi, cu prioritate, toate persoanele vulnerabile din punct de vedere medical, precum și alte persoane cu probleme socio-economice, care au probleme de sănătate din comuna noastră și din comuna Runcu”.

În cadrul programului „Anghel Saligny”, pentru comuna Dăești au fost incluse investițiile: „Modernizare drumuri de interes local, comuna Dăești, județ Vâlcea” (5,9 milioane de lei) și „Extindere infrastructură de apă și apă uzată în comuna Dăești” (939.810 lei). Anul trecut, primarul George Popolan a început lucrările la sala de sport din satul Fedeleșoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe