Zi trista pentru Vâlcea! A murit Nae Dinescu

vineri, 24 martie 2023

 

Zi trista pentru Vâlcea! n dimineața zilei de 24 martie, cunoscutul om de sport și cultura, Nicolae Dinescu, a urcat la ceruri, la vârsta de 80 de ani.

Omul a fost un spectacol total, o enciclopedie ambulantă a sportului si culturii. Nicolae Dinescu a fost, pe rând, arbitru, antrenor, conducător de club, om de cultura, ziarist.

Prof. dr. Nicolae Dinescu a fost preşedintele Societăţii Culturale „Anton Pann”, coordonatorul Facultăţii „Spiru Haret” si directorul Academiei Olimpice Române - Filiala Vâlcea, preşedinte al Asociaţiei „Veteranmont România” - Filiala Vâlcea, cetatean de onoare al orasului Horezu, dar şi jurnalist şi realizator de emisiuni TV, cu o experienţă vastă în acest domeniu, fiind si presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania – Filiala Valcea, precum si presedintele Asociaţiei Ziariştilor pentru turism din România -Filiala Vâlcea.
Nicolae Dinescu a avut o personalitate puternică, un om foarte complex şi energic! S-ar putea scrie foarte mult despre realizarile sportive si culturale ale maestrului.
Nicolae Dinescu, unul dintre puținii foști mari arbitri români înzestrat cu har aparte, că nu mulți au fost cavalerii fluierului născuți din talent, dintr-o cohortă cu buni și mediocri. Nicolae Dinescu, unul dintre puținii foști judecători din teren, și inteligent și cult, a fost la Ramnicu Vâlcea și un apreciat realizator de emisiuni TV, ziarist și dascăl nobil sub aula universitară și, dincolo de toate, același Om de caracter și de suflet.
Cand a fost preşedinte al Societăţii Culturale Anton Pann, maestrul Nicolae Dinescu a înfiinţat filiale în multe localităţi vâlcene, mai ales cu ocazia sărbătoririi unor personalităţi sau la evenimente legate de comemorarea altora. Pentru activitatea sa exceptionala în domeniile sportului, turismului, învăţământului şi ziaristicii a primit titlul de Cetăţean de Onoare.
Un om plin de farmec, argint viu – sunt epitete perfecte ale maestrului Dinescu, devenit personaj de legenda al Valcii.

Ne vei lipsi, Nea Nae!

Dumnezeu să-l odihnească!

Sincere condoleante familiei!

 

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe