Veste bună! Anul trecut, în Vâlcea, s-a înregistrat o SCĂDERE a numărului de firme care au intrat în procedura insolvenţei

duminică, 5 martie 2023

Zilele trecute, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâcea a comunicat, că în anul 2022, la nivelul judeţului Vâlcea, s-au înregistrat 51 de firme care au intrat în procedura insolvenţei, cu 33% mai puțin comparativ cu perioada similară din 2021, din care 3 societăţi comerciale au intrat în luna decembrie 2022. În primele zece luni din 2022, s-au înregistrat 42 de firme care au intrat în procedura insolvenţei, cu 34% mai puțin comparativ cu anul 2021.

Cetățenii și reprezentanții mediului de afaceri au acum acces rapid, în limba română, la informațiile gratuite privind entitățile aflate în insolvență din șapte state membre ale Uniunii Europene. Serviciul este disponibil prin intermediul portalului european e-Justice (e-justice.europa.eu) și a fost dezvoltat în cadrul unui proiect derulat de Comisia Europeană, în colaborare cu registrele de insolvență din Austria, Republica Cehă, Estonia, Germania, Olanda, România și Slovenia.

România, prin Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), a contribuit activ la crearea specificațiilor tehnice și la derularea în condiții optime a proiectului, asigurând resursele necesare pentru funcționarea interconectării. Prin noul serviciu online, cetățenii, oamenii de afaceri, creditorii sau investitorii care doresc să deruleze activităţi economice în Uniunea Europeană, pot consulta și verifica situația partenerilor de afaceri, potențiali și actuali, accesând rapid, printr-un punct unic, informații actualizate în timp real. Noua funcționalitate a portalului e-Justice permite utilizatorilor obținerea informațiilor gratuite cu privire atât la debitorii persoane juridice, cât și persoane fizice (conform legislațiilor naționale), supuși procedurilor de insolvență, înregistrați în registrele naționale ale statelor participante la proiect. Serviciul oferă posibilitatea căutării simple după denumirea debitorului sau în funcție de alte criterii, potrivit prevederilor legale în vigoare în materie de insolvență din fiecare stat membru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe