Un mini-sat din Vâlcea, scos la vânzare pentru 1,4 milioane de euro

marți, 7 martie 2023
Advertisement

Un mini-sat, format din patru case tradiționale și un hambar, a fost scos la vânzare sunt numele Satul Albastru și origini din Berislăvești, județul Vâlcea, la un preț de 1,4 milioane de euro. - anunta wall-street.ro

Potrivit companiei Romania Sotheby's International Realty, complexul s-a format prin strămutarea și recondiționarea a 4 case vechi și a unui hambar, transformat în vatra satului.

Proprietățile, vechi de peste 100 de ani, sunt definite arhitectural printr-un stil eclectic, tradițional -contemporan. Șindrila acoperișurilor, ochiurile de geam și prispa înălțată cu pietre de râu păstrează însă aparența rusticului. În interior, regăsim țesături vechi autentice, antichități din piețele Franței și piese de mobilier sau decorațiuni realizate pe plan local.

(sursa: Sotheby's)

În prezent, casele găzduiesc oaspeți care își doresc un colț de liniște, departe de cotidian.

Casele Amurg, Zori de Zi, Rădăcini și Origini au fiecare câte două dormitoare, o baie și o zonă de zi cu sobă pe lemne. Ele se diferențiază prin tonurile
Inima satului este hambarul, vatra satului, locul festiv în care se adună oamenii și de unde se observă vârful Cozia.

Pe masa lungă, realizată dintr-un singur lemn, ajung produse de sezon de la fermierii sibieni din apropiere, iar pâinea și cozonacii se fac în casă.

În cifre, satul, dispus pe un spațiu construit de 693 mp, are 16 camere, 6 băi – toate așezate pe un teren de 1,4 ha.

“Acest sat este unic ca intenție și execuție, iar scopul din spatele proiectului este cât se poate de lăudabil – păstrarea tradițiilor și celebrarea originilor românești. Interesul pentru astfel de proprietăți este în continuă creștere, dat fiind că tot mai mulți oameni caută să se îndepărteze de tumultul urban și să se întoarcă la natură”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner, Romania Sotheby’s International Realty.

(sursa: Sotheby's)

Situat strategic, la 25 de km de Râmnicu-Vâlcea și la 67 de Sibiu, “Satul Albastru și Origini” permite turiștilor să viziteze obiective importante din apropiere, precum: Transalpina, Băile Olănești, Salina Ocnele Mari, Muzeul trovanților, Mânăstirea Cozia sau Horezu.

În prezent satul primește oaspeți ce-și doresc liniște, prilej de privit munții de afară și hățișul din propriul interior. Proprietarii au pus în case țesături de la străbunica, antichități din piețele Franței și piese de mobilier sau decorațiuni făcute de mâini de artiști tineri sau artizani cărunti.

Paturile sunt confortabile, dușurile au apă caldă la discreție iar pe masa din hambar ajung produse de sezon de la fermierii sibieni din apropiere (pâinea și cozonacii se fac însă în casă).

(sursa: Sotheby's)

Frumusețea acestei proprietăți constă în flexibilitatea pe care o oferă - ea poate fi simultan cămin, investiție, business și casă de vacanță.

Sursa foto: Sotheby’s

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe