Un elev de la Colegiul Matei Basarab din Ramnicu Valcea si-a injunghiat un coleg de clasa!

sâmbătă, 25 martie 2023
M.A., elev la Colegiul Matei Basarab din Ramnicu Valcea, fiul unui cunoscut afacerist din domeniul constructiilor din Valcea, și-a înjunghiat in data de 15 martie un coleg cu un obiect ascutit. Agresorul este elev în clasa a VII-a C la CNIMB, iar mama aceastuia este profesoară la același colegiu. Incidentul survine după multe alte acte de agresiune fizica si verbală împotriva colegilor și profesorilor, mușamalizate de fiecare dată. De data aceasta, conducerea institutiei i-a scazut media la purtare elevului agresor si a decis mutarea acestuia la alta clasa. Adica a mutat problema in alta parte... Ce garantie exista ca astfel de incidente nu se vor repeta?
Din pacate, conducerea Inspectoratului Scolar Valcea nu a demarat o ancheta proprie referitoare la acest incident deosebit de grav, lasand rezolvarea problemei in curtea Colegiului Matei Basarab!
Agresiunea s-a petrecut la școală, în timpul orelor de curs.
Victima a primit îngrijiri medicale la spital, a fost cusuta și vaccinata antitetanos.
In cauza ar fi fost deschis un dosar penal, fiind cercetate imprejurarile producerii incidentului violent. Legea trebuie sa-si spuna cuvantul indiferent de numele sau influenta parintilor copilului agresor.
Ancheta la nivelul scolii
 Directorul colegiului, Coca Nițulescu – Gavrisiu, a declarat: ,,Luni se va finaliza ancheta, nu am putut lua măsuri până acum, deoarece avem o legislație în domeniu care ne impune pașii în asemenea situație. Imediat după Consiliul de Administrație, vom transmite un comunicat de presă. Pe această cale vreau să transmit că nu tolerăm asemenea fapte, indiferent cum l-ar chema pe elev. Întâmplător, pentru că este colega noastră, știm cine este mama lui, dar conform ultimelor norme, nu avem voie să mai cerem nici măcar ocupația părinților, tocmai pentru a nu se crea discriminare. La nivelul școlii s-au făcut numeroase acțiuni pe linie de prevenție, inclusiv în parteneriat cu Poliția. Din păcate s-a ajuns aici, prea multe date nu vă putem da până luni, dar după finalizarea anchetei interne vom putea da mai multe explicații publice. Noi nu știm ce gândește un elev când vine la școală și nici nu-l percheziționăm să vedem cu ce vine la el.” 
Comandantul IPJ Valcea, Dumitru Daraban, lipsa de transparenta in relatia cu presa!
Publicatia Gazeta Valceana a ridicat, pe acest subiect, mai multe întrebări referitoare la cum au manageriat cei din conducerea liceului faptele de până acum ale elevului. Nu cumva numele tatălui i-a împiedicat să treacă la măsuri mai dure? Dacă aceste măsuri mai dure ar fi fost luate, am fi scris astăzi despre un elev înjunghiat și, ulterior, vaccinat antitetanos? Dacă se pune ,,batista pe țambal” acum, ce ne vom face când cel mic va mai crește? Dacă odată cu el vor crește conturile tatălui și forța politico – administrativă a clienților săi politici, vom putea trece pe același trotuar cu el? Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vâlcea nu a luat până acum nicio măsură, lăsând problema în seama liceului. Dar dacă peste un an, cel mic le va bate pe dirigintă sau pe directoare, va rămâne tot pasiv? La cea mai ușoară tamponare rutieră, Poliția emite comunicate de presă. La unsprezece zile de la eveniment, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea nu a emis niciun rând despre subiect. Presa a fost cea care a scos cazul la lumină. De ce se întâmplă aceasta, domnule comandant Dumitru Dărăban? Dumneavoastră, care aveți o fișă a postului și așa foarte încărcată, de ce vă mai luați și greaua sarcină a trierii informațiilor trimise prin comunicate de presă? Facem apel la dumneavoastră a nu știu câta oară pe această temă, nu cu scopul de a vă discredita, ci doar specificând că până să veniți la comandă, între IPJ și presa vâlceană nu au fost asemenea probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Un elev de la Colegiul Matei Basarab din Ramnicu Valcea si-a injunghiat un coleg de clasa!”

  1. Au mai fost situatii de acest gen in liceul respectiv. Se crede ca este un liceu faimos, dar nu stiu daca exista monitorizare video, gardieni. Parintii sunt indiferenti . Nu se gandesc la siguranta copilul.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe