Cutremurele s-au produs la distanță de doar câteva minute.

Cutremure în lanț, joi, în România

Primul seism s-a produs joi, 9 Martie, la ora 16:27, în OLTENIA, GORJ și a înregistrat magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 15km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17km NV de Targu Jiu, 65km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 85km S de Deva, 96km E de Resita.

La distanță de doar câteva minute s-a produs un alt seism. Al doilea cutremur a avut loc la ora 16:28, în OLTENIA, GORJ  și a avut magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 14km.

Un nou cutremur în România. Unde s-a produs seismul

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17km NV de Targu Jiu, 68km S de Hunedoara, 69km NE de Drobeta-Turnu Severin, 82km S de Deva, 98km V de Ramnicu Valcea, 98km E de Resita.

Ce spun specialiștii INFP despre cutremurele din Gorj

"Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă şi se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal.   Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne aşteptăm să se observe o scădere a frecvenţei şi a magnitudinii replicilor, dar nu excludem şi posibile replici mai puternice. Toate noile echipamente instalate zilele precedente în zona epicentrală, în localităţile Leleşti, Runcu, Peştişani şi Bâltişoara, din judeţul Gorj, sunt operaţionale, înregistrând permanent mişcarea solului, iar datele sunt trimise în timp real, pentru analiză şi procesare către Centrul Naţional de Date al INCDFP.

Prin instalarea acestei aparaturi, cresc capabilităţile de detectare a seismelor de magnitudine mică/foarte mică (microcutremure), care acum pot fi localizate cu mai multă precizie",  au precizat  specialiștii INFP.