Cum s-a transformat Direcția Silvică Valcea în secție de psihiatrie: atacuri de panică și depresii!

miercuri, 1 martie 2023

Cum s-a transformat Direcția Silvică Valcea în secție de psihiatrie: atacuri de panică și depresii!

”Extrem de îngrijorător este faptul ca peste 40% dintre angajații intervievați sunt, în prezent, sub tratament medicamentos pentru anxietate, atacuri de panică, depresii, insomnii provocate, după cum declară aceștia, exclusiv de relația conflictuală cu Directorul Direcției”, este una din concluziile unui audit făcut recent la Direcția Silvică Vâlcea de o firmă specializată în expertiză și evaluare psihologică - menționează site-ul România Curata

Persoana incriminată de angajați este Gheorghe Mihăilescu, fostul director general al Romsilva, (din octombrie 2018 până în februarie 2020), ajuns în funcție cu susținerea PSD și a fostului ministru al Apelor și Pădurilor din acel moment, Ioan Deneș.

Jurnalistul de investigație Andrei Ciurcanu a făcut public, pe blogul personal, raportul auditului, arătând că a fost comandat de centrala Romsilva ”după un lung șir de plângeri și sesizări trimise la București de angajați ai direcției care denunțau un comportament abuziv și pe alocuri nelegal al conducerii în relația cu subordonații”.

Leadership-ul Direcției Silvice Vâlcea, sub conducerea lui Gheorghe Mihăilescu, „este unul disfuncțional frizând elemente de psihopatologie managerială reflectate prin prezența fenomenelor de Mobbing, Bullying, Machiavelismul și Gaslight”, scrie jurnalistul, citând din raport..

Compania specializată în expertiză și evaluare psihologică a făcut o evaluare a stării morale și profesionale în cadrul echipei din Vâlcea și a identificat factorii care provoacă insatisfacție la locul de muncă.

Timp de trei zile (31.10.2022 – 02.11.2022) 18 angajați au fost intervievați și evaluați în legătură cu locul de muncă și relația cu echipa managerială.

La capitolul evaluarea echipei de conducere, majoritatea rezultatelor au fost negative, cu două treimi dintre angajați care au spus că nu văd în managementul direcției un exemplu de integritate demn de urmat și au observat o implicare scăzută a leadership-ului în ceea ce priveşte inovaţia şi schimbarea.

Cât privește evaluarea climatului la locul de muncă, majoritatea celor intervievați au susținut că este nesatisfăcător, cu doar 2 din 18 persoane care au spus că atmosfera este excelentă.

Concluziile auditului firmei sunt însă dintre cele mai critice și oglindesc starea morală în care se află echipa de la Vâlcea.

Aproape jumătate dintre angajații direcției au atacuri de panică, urmează tratament medicamentos pentru anxietate și se confruntă cu depresii. Iar majoritatea angajaților arată cu degetul înspre fostul director general al Romsilva, actual director al Direcției Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

Unele acuzații depășesc sfera conflictului de ordin moral și emoțional, directorul fiind acuzat și de trafic de influență și încălcarea legii și a procedurilor interne Romsilva.

CITEȘTE raportul Comisiei de evaluare, integral, pe blogul lui Andrei Ciurcanu, inclusiv care sunt acuzațiile de natură penală, procesele în care fostul director general al Romsilva este implicat și care sunt variantele propuse de Comisie, legate de înlocuirea lui, dar și cea care l-ar menține în funcție:

Direcția Silvică Vâlcea – bullying, machiavelism, anxietate și tratamente cu antidepresive

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments on “Cum s-a transformat Direcția Silvică Valcea în secție de psihiatrie: atacuri de panică și depresii!”

 1. La Ocolul Silvic Rm .Vâlcea este șef un personaj asemănător (este șef din 2004 ).Personal mi-am dat demisia de 3 ori între anii 2005 și 2021 după multe șicanări .Să nu o iau "razna" am renunțat. Conduce după propriile reguli și interese.In acte este totul în regulă iar în teren este altceva.Se fură cu acte .ESTE DICTATURĂ. Mai mult de atât nu s-a pensionat la termen. Are aprobare să lucreze încontinuare. Trebuie făcut ceva .....

  1. Personajul de la Ocolul Rm Valcea la care faceti referire nu e singurul mosneag care tine tinerii pe tusa. Si la directia silvica se ocupa de investitii un pensionar care nu e lasat la vatra de directorul Mihailescu pentru ca este omul lui de incredere (ochii si urechile lui, printre alte abilitati).
   Acestia trebuie sa plece acasa in formatie completa si sa lase tinerii sa traiasca. Ei au nevoie mai mare de bani decat capusele acestea plictisite si invechite.

 2. Acesti anxiosi si depresivi nu au ajuns in aceasta stare pentru ca i-a lasat directorul Gheorghe Mihailescu "sa lancezeasca " ?
  Se confirma si aici ca "somnul ratiunii naste monstri". Il acuza ca nu este pentru "inovatie si schimbare " tocmai pentru ca a vrut o schimbare fata de inaintasii lui , aceea ca fiecare salariat sa fie un "coleg" si sa participe la realizarea cu profesionalism a problemelor de serviciu si la gospodarirea padurii pe care o au in administrare.
  Pacat ca acest grup de rauvoitori, suparati ca nu au acces la functii sau " nu le mai merge " fac atmosfera proasta si ii afecteaza si pe salariatii seriosi. Firma de audit cred ca nici nu stie ce activiitate se desfasoara la o directie silvica pentru a vorbi de "depresiile si insomniile celor care nu-si fac datoria pe postul ce-l oocupa si primesc o retributie de apreciaabila.
  Sa le fie rusine !

  1. Daca nu stiati, tovarase Cernatescu/cine a scris acest "indemn" mobilizator la munca silnica si supunere oarba, Epoca de Aur a apus de mult, iar cei care muncesc sunt salarizati, nu retribuiti. Sclavia a fost si ea abolita, deci, clar, sunteti invechit si coclit in cuget si-n simtiri. Din bun simt fata de personalul directiei silvice, care va umfla bugetul familial si asa nerusinat de mare, ar fi bine sa treceti pe linie moarta si sa-i lasati in pace pe cei in pas cu realitatile epocii in care inca traiti si dumneavoastra. Nu criticati daca nu stiti despre ce e vorba si nu mai bateti obrazul nimanui, ca aici nu mai sunteti in Comitetul Oamenilor Muncii. Ce scrieti dvs oricum nu intereseaza pe nimeni. Tot ce ati reusit sa faceti a fost sa va autoridiculizati, inca o data, spre amuzamentul general. Luati-va "protejatul" si colaboratorii zelosi de mana si parasiti scena.
   Jos labele de pe directia silvica, tovarasi!
   Locul vostru e acasa si cu putina rabdare din partea noastra, in istorie !

   1. Asa este, acești depașiți/casați, ca nu știu cum să le mai spun, nu lasa labele de pe posturile din Romsilva!
    Dar cine le permite la neandertalienii ăștia să mai profeseze după ce au ieșit la pensie?
    Nu se sesizează nici o instituție?
    E clar ca au dat ceva șpăgi pentru a fi păstrați în continuare în funcție! Cred ca au dat șpăgi chiar lui Mihăilescu!
    Poate ca Romsilva are cu adevărat nevoie de o reorganizare adevărată!
    Tovarășul Cernatescu deși e la pensie suge în continuare la țâța lui Mihăilescu... trage tare tovarășe! că nu se știe când vine vremea să nu mai primești lăptic!

 3. Domnule Cernatescu, tot lichea comunistă ati ramas?
  V-a cam dat să sugeti bani publici domnul Mihailescu de la Directia Silvica Valcea, acuma vă simtiti dator sa va apărati țâța la care sugeți?
  Ar trebui sa vă vedeți liniștit de pensia dumneavoastră și să îi mai lăsați și pe cei tineri să muncească, dar se pare că nu vă mai ajunge și nu vă mai satură Dumnezeu.
  Dumneavoastră denigrați personalul din subordinea lui Mihailescu, personalul care vă plimbă cu mașinile proprii ca pe sfintele moaște, la obiectivele de investiții, la care prin bunăvoința lui Mihailescu sunteți diriginte de șantier și încasați o cârcă de bani?
  Nu vi se pare cunoscut tiparul, este exact același tipar după care ați condus direcția cu ani în urmă...
  Ați avut învățăcel bun, asa e?
  Nu vă este rușine domnule Cernatescu? Lipitoare comunistă!

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe