Consiliul Județean Vâlcea a aprobat alocarea de fonduri pentru consolidarea drumului DJ 656 Olănești - Comanca - Tisa

duminică, 12 martie 2023

 

Zilele trecute, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat inicatorii tehnico - economici pentru obiectivul de investiţii „Consolidare platformă DJ 656 Olănesti - Comanca - Tisa, km 0+650- 0+700”, la valoarea de 2,24 milioane de lei. Drumul judeţean DJ 656, amplasat pe malul stâng al pârâului Olăneşti, este un drum intens circulat şi de autovehicule de mare tonaj pentru transportul lemnului rezultat din exploatările forestiere din zonă.

În perioada 17 iunie - 14 septembrie 2022, în judeţul Vâlcea s-au produs numeroase situaţii de urgenţă, determinate de precipitaţii abundente, care au produs pagube importante, atât în gospodăriile populaţiei cât şi asupra infrastructurii din localităţile judeţului. Inventarierea si evaluarea obiectivelor afectate au făcut obiectul analizei în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea, în acest sens fiind aprobată Hotărârea CJSU Vâlcea nr 38/16.09.2022. Între obiectivele afectate, cuprinse în aceste documente, este şi drumul judeţean 656 Olăneşti - Comanca - Tisa - Vila 1 Mai - DN 64, sectorul km 0+650-0+700, pe raza oraşului Băile Olănesti, unde drumul este afectat de o alunecare de teren. Pentru executarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rutiere afectate de calamităţi, SC CONS DRUM SRL a elaborat documentaţiile tehnico - economice fazele de proiectare documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie şi proiect tehnic.

După ploile abundente din septembrie 2022, s-a produs o alunecare a corpului drumului, producând o forfecare, cu cedare pe verticala a podeţului existent la intersecţia cu strada Ponor - km 0+660 şi cedarea, alunecarea pe jumătate din banda stângă a drumului judeţean, până aproape de km 0+700. În prezent, circulaţia rutieră pe acest sector de drum se desfăşoară cu restrictii.

Deoarece alunecarea este activă, existând riscul ca aceasta să se extindă şi să conducă la avarierea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, poziţionate în acostamentul drumului judeţean, se impune executarea lucrărilor de intervenţie în regim de extremă urgenţă. Astfel, prin Hotărârea CJSU Vâlcea nr. 4/31.01.2023 s-a aprobat caracterul de extremă urgenţă a executării lucrărilor de refacere pentru unele obiective de infrastructură aflate în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea, afectate de calamităţi naturale în anul 2023, respectiv „Consolidare platformă drum judeţean DJ 656 Olănesti- Comanca - Tisa, km 0+650-0+700, oraşul Băile Olănești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe