Conducerea ROMSILVA i-a desfăcut contractul de muncă directorului Gheorghe Mihăilescu

joi, 30 martie 2023

 

 

Gheorghe Mihăilescu, directorul Direcției Silvice Vâlcea, a fost demis din funcție. Decizia de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă a fost semnată ieri de directorul general al Romsilva, Daniel Nicolăescu și vine ca urmare a unui lung șir de plângeri și anchete ale Consiliului de Disciplină - anunță andreiciurcanu.ro

La stabilirea sancţiunii disciplinare s-au avut în vedere împrejurări le în care fapta a fost săvârşită , gradul de vinovăţie al domnului Gheorghe Mi hăilescu, consecinţele abaterii disciplinare, comportarea generală în timpul serviciului şi faptul că domnul Mihăilescu mai fost sancţionat anterior  pentru abateri similare, cu retrogradarea din funcţie„, se arată la finalul deciziei.

 

Decizia, care cuprinde 24 de pagini, face o analiză a acuzațiilor aduse de o parte dintre angajații din cadrul Direcției Silvice și enumeră și concluziile Consiliului de Disciplină.

Documentul conține o serie de declarații ale mai multor angajați din cadrul DS Vâlcea care susțin că echipa managerială i-a amenințat cu desfacerea contractului colectiv de muncă, cu plângeri penale, că au fost intimidați și jigniți.

Din declarațiile angajaților reiese că directorul Mihăilescu a avut un comportament agresiv care s-a intensificat din aprilie 2022 și „s-a exacerbat în lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie 2022, după efectuarea controalelor de la regie„.

 

Gheorghe Mihăilescu poate contesta în 30 de zile de la comunicarea sancțiunii. Până la publicarea acestui articol directorul nu a comentat decizia conducerii ROMSILVA.

Sancțiunea a luat în calcul și rezultatele auditului făcut recent la Direcția Silvică Vâlcea de o firmă specializată în expertiză și evaluare psihologică.

Concluziile auditului firmei au fost dintre cele mai critice și oglindesc starea morală în care se află echipa de la Vâlcea.  Aproape jumătate dintre angajații direcției au susținut că au atacuri de panică, urmează tratament medicamentos pentru anxietate și se confruntă cu depresii. Iar majoritatea angajaților au arătat cu degetul înspre fostul director general al Romsilva, actual director al Direcției Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

Din documentul semnat de Nicolăescu reiese că majoritatea apărărilor formulate de Mihăilescu, în cazul acuzațiilor de hărțuire, au fost înlăturate.

Modul de lucru adoptat denotă intenția de a crea confuzie, degringoladă, lucru sub presiune în cadrul colectivului din centrala direcției., motiv pentru care vor fi înlăturate apărările domnului Mihăilescu.

„Cu privire la faptele de hărțuire, amenințare, discriminare, intimidare și constrângere psihică săvârșite de către dl Mihăilescu, în calitate de director al Direcției Silvice Vâlcea, având în vedere declarațiile persoanelor sus-menționate, dar și cele consemnate de expertul independent în raportul de Audit de Climat Organizațional, vor fi înlăturate, ca nefondate, apărările domnului Mihăilescu și se vor reține faptele de bullying” apare scris în decizia Romsilva.

Docuemntele arată că situația de la DS Vâlcea nu este singulară și că nu este pentru prima dată când Gheorghe Mihăilescu s-a aflat sub tirul acuzațiilor angajaților Romsilva care au denunțat un comportament abuziv al acestuia la locul de muncă.

În octombrie 2019, departamentul juridic al RNP Romsilva l-a acuzat pe acesta de mobbing și bullying. Mihăilescu a ocupat funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2020, când a fost demis în urma unui control al Corpului de Control al Ministrului Mediului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe