Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea face precizări cu privire la „pozele groazei” de la pacienții Spitalului din Drăgășani

duminică, 5 martie 2023

 

Urmare informațiilor apărute în mediul online privind condițiile pe care le suportă pacienții internați în Spitalul Municipal Drăgășani, CAS Vâlcea face următoarele precizări:

  1. Managementul acestei unități sanitare este asigurat de către un manager care are un contract de management încheiat cu reprezentanții autorităților locale din Drăgășani, unitatea sanitară fiind în coordonarea UAT Drăgășani.
  2. CAS Vâlcea are obligația legală să intre în relaţii contractuale cu orice furnizor de servicii medicale dacă acesta îndeplinește cel puțin următoarele condiţii:
  3. a) este autorizat conform prevederilor legale în vigoare;
  4. b) este acreditat sau înscris în procesul de acreditare, potrivit reglementărilor Legii nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi celor ale Legii nr. 185/2017 privind asigurarea calităţii în sistemul de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare.
  5. În cazul Spitalului Municipal Drășășani, există la nivelul instituției noastre documente care atestă îndeplinirea acestor condiții de către unitatea sanitară, documente emise de instituțiile abilitate ale statului român, respectiv:
  6. Ministerul Sănătății, prin DSP Vâlcea – pentru autorizarea sanitară de funcționare;
  7. Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) pentru acreditarea acestei unități sanitare.
  8. Consecvenți politicii noastre - toleranță zero - la orice încălcări ale obligațiilor contractuale săvărșite de furnizorii aflați în relație contractuală cu instituția noastră, CAS Vâlcea se autosesizează și va efectua, pe nivelul său de competență, respectiv furnizarea serviciilor medicale la standardele de calitate impuse de dispozițiile legale, respectarea obligațiilor contractuale pe care Spitalul Municipal Drăgășani și le-a asumat prin contractul încheiat cu CAS Vâlcea, verificări la această instituție, solicitând și celorlalte instituții – Primăria orașului Drăgășani și DSP Vâlcea să efectueze verificările de rigoare și să dispună măsurile corective și legale ce se impun.
  9. CAS Vâlcea salută și încurajează orice atitudine civică care are ca scop sesizarea unor nereguli în activitatea unor furnizori de servicii medicale, nereguli care de cele mai multe ori se regăsesc în servicii medicale de proastă calitate, eludarea FNUASS, etc, însă facem un apel către persoanele avertizoare să nu arunce în curtea instituției noastre problemele a căror rezolvare țin de alte instituții și/sau autorități locale sau centrale.

Conducerea CAS Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe