5 lucruri pe care trebuie să le știi despre liftingul facial

luni, 6 martie 2023

Sursa foto Shutterstock:

Imaginea se regaseste aici

Liftingul facial este o procedură cosmetică prin care trăsăturile feței sunt modificate pentru o imagine îmbunătățită. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îți pierde elasticitatea și astfel apar ridurile de expresie. Liftingul facial este posibil numai la persoane sănătoase, presupune intervenție de finețe și trebuie realizat numai în cabinete autorizate.

Ridurile din jurul gurii sau cele de pe obraji sunt urme ale trecerii timpului care se imprimă în pielea ta, care pot fi corectate cu lifting facial. Înainte de a lua o decizie îți spunem ce anume trebuie să știi despre această intervenție chirurgicală sau nechirurgicală.

1. Ce este și ce presupune liftingul facial?

Aspectul de piele îmbătrânită și ridată devine o amintire după un lifting facial. Iată ce trebuie să știi despre liftingul facial chirurgical sau nechirurgical. Dacă urmele îmbătrânirii sunt pronunțate, iar ridurile adânci, doar un lifting facial chirurgical poate oferi rezultate bune, de lungă durată.

Intervenția chirurgicală estetică reduce pielea lăsată. În cadrul acesteia medicul specialist are posibilitatea de a netezi pliurile pielii din partea de mijloc, cea din zona inferioară a feței, gât și decolteu, dar și de a strânge țesuturile faciale, astfel încât aspectul tenului să fie ferm și neted. (1)

2. În ce situații este recomandat liftingul facial?

Toate modificările care au loc în organismul uman odată cu îmbătrânirea își pun amprenta și asupra chipului. Fața își poate schimba trăsăturile destul de mult. Un lifting facial oferă rezultate când:

  • obrajii sunt lăsați;
  • există un exces de piele la nivelul maxilarului inferior;
  • pielea se pliază pe părțile laterale ale nasului sau în jurul gurii;
  • pielea este lăsată sau ai exces de grăsime la nivelul gâtului. (1)

3. Cum te pregătești înainte de procedură?

Intervenția de lifting facial nu se poate face în orice condiții deoarece presupune anestezie și pot să apară complicații, așa cum se întâmplă la orice operație. Dacă nu ai boli cronice sau alte afecțiuni care să pună probleme legate de coagularea sângelui și vindecare, nu fumezi și nu consumi substanțe ilegale poți să vorbești cu medicul specialist despre lifting facial și poți fi un bun candidat. Așteptările sunt mari, dar ar trebui să fie realiste.

Odată acceptate condițiile, medicul te va îndruma către efectuarea unui set complet de analize, având acces și la istoricul tău medical și familial și îți va explica în detaliu procedura. Este posibil să ai interdicție pentru utilizarea unor produse pentru ten înainte de intervenția estetică, dar de aplicare a unor creme speciale. În situația în care urmezi tratament prescris pentru boli diagnosticate, poți primi indicație de oprire a acestuia pentru o scurtă perioadă. De asemenea, nu vei mânca sau bea în noaptea de dinainte. (2)

4. Ce se întâmplă în timpul procedurii de lifting facial?

Liftingul facial presupune utilizarea unor tehnici variate prin care se obtin rezultatele dorite. Metoda clasică vizează incizii realizate cât mai aproape de linia părului. Excesul de piele și de grăsime sunt îndepărtate, mușchii și țesuturile de sub piele se strâng, totul pentru obținerea unui aspect netezit.

Profesionistul poate opta pentru finalizarea liftingului facial cu fire bioresorbabile, astfel încât acestea să fie absorbite de organism. (1), (2)

Liftingul facial nechirurgical presupune injectarea unor substanțe neuromodulatoare, prin fillere dermice, proceduri laser, microdermabraziune, peeling chimic etc.

5. Care este perioada de recuperare și care sunt riscurile unui lifting facial?

Recuperarea este de aproximativ 14 zile, perioadă în care pansamentele aplicate vor fi schimbate zilnic sau chiar mai des de medic, depinde foarte mult de fiecare pacient în parte. În cadrul procedurilor de lifting facial nechirurgical, recuperarea se face mai rapid.

Există câteva reguli de urmat și după intervenție. Fața trebuie protejată fără a fi expusă la soare sau unor activități fizice intense. Controalele periodice după procedură sunt o necesitate, iar indicațiile medicului trebuie urmate întocmai. Dacă observi unele simptome precum ritm cardiac accelerat, dureri în piept sau dureri intense în jurul feței, ia legătura cu medicul pentru a evita riscurile inutile! (1)

Informațiile despre liftingul facial care apar în acest material sunt orientative. Dacă îți dorești îmbunătățirea aspectului fizic, mergi la medicul specialist pentru o discuție și urmează sfaturile acestuia!

Surse de informare:

  1. Face-lift - https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/face-lift/about/pac-20394059
  2. Facelift: Everything You Need to Know Before You Go - https://www.healthline.com/health/face-lift

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe