ZIUA MONDIALĂ A ZONELOR UMEDE, SĂRBĂTORITĂ ÎN CADRUL PARTENERIATULUI EDUCAȚIONAL „SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ TRĂIM FRUMOS PE PĂMÂNT!”

joi, 2 februarie 2023

ZIUA MONDIALĂ A ZONELOR UMEDE, SĂRBĂTORITĂ ÎN CADRUL PARTENERIATULUI EDUCAȚIONAL „SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ TRĂIM FRUMOS PE PĂMÂNT!”

În fiecare an, la data de 2 februarie se sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede, un eveniment important din calendarul ecologic.
Tema anului 2023- „Este timpul pentru restaurarea zonelor umede” atrage atenția asupra faptului că zonele umede au suferit degradări ca urmare a activităților antropice, iar funcțiile ecologice ale acestora au fost afectate.
În acest sens este imperios ca societatea umană să conștientizeze importanța zonelor umede și să acționeze în vederea conservării și protejării acestora.
Acest eveniment a fost marcat în cadrul parteneriatului educațional „Să învățăm să trăim frumos pe Pământ” inițiat de dna profesor Letiția MURĂRUȘ de la Școala Gimnazială Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, printr-o activitate desfășurată online luni, 30 ianuarie 2023, coordonată de prof. Alexandru GANEA și prof. Alina PETCU.
La activitate au participat elevi de la Școala Gimnazială „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea coordonați de prof. Letiția MURĂRUȘ, Liceul Tehnologic „Justinian Marina” din Băile Olănești, coordonați de prof. Alexandru Marian GANEA, Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, jud. Prahova, coordonați prof. Adriana NEAGU, și de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Cornelia PAPUZU.
Activitatea a constat în desfășurarea unui seminar în care a fost dezbătută tema din acest an cu privire la zonele umede și importanța prevenirii degradării acestora.
Elevii și-au exprimat opiniile cu privire la tematica propusă prin realizarea unor prezentări relevante, concretizate prin postere, afișe, prezentări Power-Point, dar și prin creații muzicale și poetice.
Prezentările au avut un grad ridicat de interactivitate și au contribuit la îmbogățirea fondului de cunoștințe ale elevilor precum și la dezvoltarea unor competențe precum munca în echipă, lucrul cu tehnologiile moderne de instruire și exprimarea opiniilor în legătură cu diferite subiecte.
La finalul activității, elevii au participat la o serie de quizz-uri interactive prin care au fost testate cunoștințele dobândite de elevi pe parcursul activității cu privire la zonele umede, feedback-ul fiind unul foarte bun.
Concluzia seminarului a fost faptul că educația nonformală realizată prin proiecte contribuie la dezvoltarea elevilor prin formarea unor competențe-cheie necesare acestora.
„Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat, a fost uitat” -Burrhus FredericSkinner
A consemnat,
Prof. Alexandru Marian GANEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe