Premierul Nicolae Ciucă l-a numit luni în funcția de secretar general adjunct al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) pe valceanul, originar din comuna Stoenesti, Bogdan-Ionel Floricel, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

ADR este instituția care administrează cloud-ul guvernamental, adică cea mai importantă investiiție în digitalizare realizată de guvern cu fondurile europene din PNRR, cifrată la 500 de milioane de euro - informeaza g4media.ro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Autoritatea pentru Digitalizarea României, STS și SRI sunt cele patru entități responsabile pentru implementarea acestei investiții. Cloud-ul are ca miză să unească într-o arhitectură informatică sigură și consolidată instituțiile administrației publice centrale.

Bogdan-Ionel Floricel este în acest moment șef Serviciului de monitorizare a PNRR din cadrul Autorității pentru Digitalizarea României, potrivit deciziei premierului Ciucă.

Potrivit CV-ului public, Bogdan-Ionel Floricel este absolvent al Academiei Naționale de Informații și a fost ofițer SRI specializat în combaterea criminalității transfrontaliere la Unitatea Militară 0964 din București în perioada 2000 – 2007.

Din 2007 el a început o carieră în Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), mai întâi ca șef al serviciului de informații clasificate, apoi ca șef la Serviciul Resurse Umane și secretar general adjunct.

În declarația de avere din mai 2022, aferentă câștigurilor din 2021, el a trecut sumele de 252.542 lei ca membru în consiliul de administrație al Eximbank și 29.122 lei ca membru în consiliul de administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).