SC Oltchim SA își vinde toate activele cumpărate de la fosta Arpechim. Preţul cerut este de 47 milioane euro

duminică, 26 februarie 2023

 

La data de 16 martie 2023, lichidatorii judiciari ai debitoarei SC Oltchim SA organizează şedinţă de licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea, în bloc, a activelor proprietatea SC Oltchim SA, situate în județul Argeş (fosta Arpechim). Preţul de pornire al şedinţei de licitaţie este 232,62 milioane de lei, exclusiv TVA (47 milioane de euro).

Blocul de active „Platforma Bradu”, ce face obiectul şedinţei de licitaţie, este compus din: bunuri imobile, respectiv terenuri intravilane în suprafaţă totală de 1.650.065 mp şi construcţiile edificate pe acestea; investiţiile în curs de execuţie; construcţii speciale; bunuri mobile, constând în principal din utilaje, echipamente, tehnologii, şi obiecte de inventor; drepturile de proprietate intelectuală şi autorizaţii.

Persoanele care doresc să participe la şedinţa de licitaţie publică au obligaţia de a depune documentele prevăzute în caietul de prezentare, personal sau prin curier, la sediul organizatorului, sau/şi în format electronic cu semnătură digitală certificată extinsă la adresa de e-mail a organizatorului licitaţiei, până pe data de 13 martie 2023. În decembrie 2009, Petrom a vândut Arpechim combinatului chimic Oltchim, pentru suma de 13 milioane de euro. Petrom a transferat activele fixe aferente activității de petrochimie. Aceste active fixe includ instalația de piroliză, extracția de aromatice, polietilenă de joasă densitate, polietilenă de înaltă densitate, o serie de rezervoare precum și terenul aferent cu o suprafață de circa 165 de hectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe