SC Chimcomplex SA: Burse în valoare de 50.000 de lei pentru studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

luni, 6 februarie 2023

Studenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au primit burse în valoare de 50.000 de lei. Compania Chimcomplex S.A. Borzești, care este un producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, a decis să sponsorizeze studenții cu burse de studiu și de cercetare pentru cei care studiază la Facultățile de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” (FICPM). Perioada pentru care s-a asigurat bursa a fost martie 2022-februarie 2023.

Bursele s-au acordat în funcție de ciclul de învățământ, iar selecția a fost organizată de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”. Compania Chimcomplex S.A. Borzești dorește să investească în studenții capabili și ambițioși. Aceștia sunt încurajați să fie buni în ceea ce fac, iar bursele sunt un acordate celor care au cele mai bune rezultate. Producătorul Chimcomplex S.A. Borzești este cel mai mare combinat de produse chimice, cu o tradiție îndelungată, specializat în clorosodice, oxo-alcooli și polioli.

Pentru studenții de la ciclul de masterat și doctorat, domeniul Inginerie Chimică - burse de „Cercetare”

Chimcomplex S.A. Borzești va oferi burse în valoare de 50.000 de lei pentru sudenți

În mod concret, vor fi acordate 17 burse în total

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a primit o sponsorizare de aproape 50.000 de lei de la compania Chimcomplex S.A. Borzești, principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune. Sponsorizarea va asigura burse de studiu și de cercetare pentru studenții Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” (FICPM). Studenții s-au putut bucura de aceste burse începând cu luna martie 2022.

„Bursele au fost propuse studenților de la ciclurile de studii de licență, masterat și doctorat, care doresc să se alăture mișcării inițiate de compania Chimcomplex S.A. Borzești pentru relansarea industriei chimice din România”, a precizat conf. univ. dr. ing. Liliana Lazăr, responsabil de convenție de colaborare dintre FICPM și Chimcomplex.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” a dezvoltat și realizat în ultimii zece ani o bună colaborare cu Chimcomplex S.A. Borzești, prin care compania a susținut anual, logistic și financiar, o serie de activități de practică și internship pentru studenții de la ciclul de licență sau de masterat. Toate aceste activități au vizat diminuarea impactului lipsei specialiștilor debutanți care doresc să lucreze în domeniul producției chimice.

Bursele sunt pregătite pentru studenții de la Facultățile de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”

Ce valoare are o bursa și câți studenți au beneficiat

Chimcomplex S.A. Borzești este un partener care investește în viitor, bursele în valoare de 50.000 de lei reprezintă un bun început

În mod concret, vor au fost acordate 17 burse în total. Se vor acorda 12 burse în valoare de 700 de lei pe lună ce vor purta numele „Inginer Gheorghe Făgărășan – Chimcomplex”, acestea au fost oferite pentru studenții de la licență. Totodată, au fost oferite două burse, una de 700 lei pe lună și una de 1.050 lei pe lună, cu numele „Cercetare – Chimcomplex”, pentru studenții de la masterat și doctorat.

Studenții din anii III și IV de la ciclul de licență, domeniul Inginerie Chimică au putut beneficia de 4 burse în cuantum de 700 lei pe lună pentru o perioadă de 5 luni în intervalul martie-iulie 2022. Alte 4 burse de aceeași valoare au fost fi acordate pentru o perioadă de 2 luni începând cu luna august 2022 până în septembrie a aceluiași an. Acestea au fost oferite studenților care participă la programul de internship la Chimcomplex S.A. Borzești. Pentru lunile octombrie și februarie 2022, au fost alocate un număr de 4 burse în valoare de 700 de lei.

Pentru studenții de la ciclul de masterat și doctorat, domeniul Inginerie Chimică, au fost pregatite 2 burse de „Cercetare – Chimcomplex”. Prima bursă este în valoare de 700 de lei și s-a acordat pentru o perioadă de 12 luni, martie 2022 și februarie 2023, pentru un masterand de la specializarea Ingineria Procedeelor Nepoluante. Cea de-a doua bursă de 1050 de lei pentru lunile 6 luni, pentru un doctorand.

Selecția a fost organizată de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”  în baza criteriilor de selecție stabilite de sponsor.

Chimcomplex S.A. Borzești este un partener care investește în viitor, bursele în valoare de 50.000 de lei reprezintă un bun început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe