Ce este un puffer și cine are nevoie de acesta?

miercuri, 15 februarie 2023

Denumirea ciudată ascunde în spate un sistem foarte important pentru persoanele care-și doresc să-și scadă facturile, obținând o eficiență crescută a sistemului de încălzire a casei.

Denumirea ciudată ascunde în spate un sistem foarte important pentru persoanele care-și doresc să-și scadă facturile, obținând o eficiență crescută a sistemului de încălzire a casei.

Similar cu un boiler, pufferul funcționează pe post de rezervor de stocare pe termen mediu a unui agent termic. Practic, este o adevărată „bancă” de căldură. De aici te poți aproviziona de fiecare dată când ai nevoie. Vei elimina grija alimentării cazanului sau nevoia panourilor solare.

 

Ce este un puffer și cum funcționează?

Pufferul este un rezervor izolat de acumulare. Acesta este fabricat din oțel. Are rolul de a stoca energia termică și de a optimiza regimul funcționării cazanelor ce se folosesc de combustibil solid.

În mod inevitabil, folosindu-te de un astfel de puffer, vei reduce considerabil consumul de combustibil și vei mări autonomia de funcționare. Acest echipament face legătura dintre sursa de căldură și sisteme de distribuție a căldurii, adică între pompele de căldură sau panourile solare și caloriferele sau instalație în pardoseală.

Energia termică obținută poate să fie stocată pe o perioadă îndelungată de timp, față de o centrală termică. Căldura se va elimina doar când va fi nevoie, adică când te vei folosi de aceasta.

Pufferele sunt cel mai des întâlnite în locuințele unde se folosesc centrale pe lemne sau brichete de încălzire, oferind un plus de eficiență. Dar, le vei mai întâlni și la cei ce se folosesc de panouri solare. Pufferul are un rol bine stabilit doar dacă este folosit în cadrul unui sistem de încălzire. Pentru a înțelege mai bine avantajele pe care le oferă, trebuie să înțelegem mai întâi modul lor de funcționare.

Atunci când într-un circuit este introdus un puffer, sursa de căldură începe să funcționeze uniform. Astfel, va genera o cantitate de energie termică necesară, fără surplusuri, indiferent că vorbim despre:

  • lemn;
  • gaz;
  • electricitate;
  • peleți.

Pufferul este un sistem optimizat, foarte util mai ales în cazul centralelor ce se folosesc de combustibil solid, contribuind la rețeaua casnică de încălzire a diferitelor surse de căldură alternativă:

  • pompele de căldură;
  • panourile solare.

Nevoie de a te folosi de un puffer crește odată cu sistemele de încălzire în pardoseală, deoarece agentul termic trebuie să aibă o anumită temperatură. Doar așa poate fi utilizat în condiții de siguranță și confort.

Care sunt avantajele unui puffer?

Un puffer a fost creat special pentru a-ți oferi cele mai bune avantaje:

 

  • Randamentul sporit

Unul dintre rolurile principale ale unui puffer este de a înmagazina eficient energia termică pe un termen îndelungat de timp. Aceasta se va elibera doar în momentul în care este cu adevărat nevoie.

Așadar, centrala sau altă sursă de căldură pe care o utilizezi, va funcționa doar atunci când este absolut necesar.

 

  • Cheltuieli reduse

Fie că vorbim despre o centrală pe gaz, pe lemne sau pe peleți, consumul combustibilului va scădea considerabil, deoarece echipamentul începe să funcționeze la valori normale.

Energia termică păstrată în puffer va putea fi eliberată mai apoi în sistem.

 

  • Durata de viață

Echipamentele sunt durabile, deoarece ciclurile de pornire-oprire sunt regularizate. Sursa de căldură funcționează și ea doar în parametrii optimi, fără a mai merge „în gol”. Astfel, scade gradul de uzură a componentelor.

 

  • Confortul sporit

În cazul centralelor pe combustibil solid, unde este nevoie de încărcare constantă, un puffer elimină nevoia de alimentare. Astfel, energia termică nu are cum să se piardă, iar centrala nu va mai funcționa încontinuu.

Acum că am lămurit ce este un puffer, putem concluziona cu eficiența acestuia și modul în care poate fi achiziționat. Acestea fiind spuse, un puffer este o investiție inteligentă pentru casa ta, astfel încât să ai parte de tot confortul dorit. Cel mai important este să te consulți cu un specialist înainte de a achiziționa un astfel de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe