Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, alimente și obiecte de mobilier, oferite mai multor persoane vârstnice din municipiul Râmnicu-Vâlcea și unor familii cu mulți copii din Colonie Nuci

joi, 9 februarie 2023

Lucrarea filantropică a Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea este inspirată din lucrarea Mântuitorului Hristos, Care a hrănit spiritual mulțimile cu binevestirea Evangheliei mântuirii și a vindecat pe cei bolnavi, apoi a înmulțit pâinile.

Privind omul suferind ca fiind chipul tainic al lui Hristos, preoții slujitori în colaborare cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului au oferit miercuri, 8 februarie, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte,  alimente și obiecte de mobilier mai multor persoane vârstnice din municipiul Râmnicu-Vâlcea și unor familii cu mulți copii din cartierul Colonie Nuci.

Din ce în ce mai mulţi oameni au nevoie de ajutor filantropic din partea Bisericii și fiecare creștin are responsabilitatea ajutorării aproapelui, împlinind porunca Domnului nostru Iisus Hristos: „Poruncă vă dau vouă: Să vă iubiți unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții” (Ioan XIII, 34-35). Activitățile inițiate în cadrul paraclisului vizează în mod constant copiii aflaţi în situaţii de risc (săraci, aflaţi la limita abandonului şcolar sau care au părăsit timpuriu şcoala, proveniţi din familii dezorganizate sau violente ), persoanele bolnave, cei fără un loc de muncă, bătrânii cu venituri mici, singuri, persoanele fără adăpost, tinerii care au părăsit centrele de plasament ori persoanele cu diverse deficienţe. Sunt foarte multe cazuri în care cei bolnavi sau bătrâni sunt vizitaţi acasă, în spitale ori centrele de îngrijire. Scopul filantropiei este ajutorarea semenilor, dar și a recunoștinței față de binefăcători, pentru întărirea comuniunii între oameni”, a precizat părintele Mihai Cârstea de la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe