„Abținelii” liberali din Consiliul Local

sâmbătă, 4 februarie 2023
„Abținelii” liberali din Consiliul Local
„13 voturi pentru, 9 abțineri” – acesta a fost „verdictul” secretarului Municipiului la majoritatea proiectelor de hotărâri supuse aprobării în ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie. O monotonie spartă doar de varianta „13 voturi pentru, 9 voturi împotrivă”. Sub conducerea unui Pîrvulescu care, cabotin, îl reînvie tot mai mult pe Cațavencu – dar fără pic din umorul personajului lui Caragiale – grupul consilierilor PNL din Legislativul local face ce știe mai bine: blochează orice inițiativă menită să aducă un plus de confort și progres în Râmnic! Minciuni sfruntate, amendamente făcute în bătaia de joc a legii (dacă nu chiar din pură prostie!), populisme ieftine, grupuri de presiune aduse organizat în sală – nimic nu a lipsit din arsenalul liberalilor care, în lipsa oricăror inițiative concrete și fezabile, nu știu altceva decât să se pună de-a curmezișul la absolut orice: investiții, proiecte, alocări de fonduri necesare dezvoltării sau protecției sociale ș.a.m.d.! Uneori, fără măcar a se mai sinchisi – de dragul cetățenilor pe care pretind că îi reprezintă - să-și motiveze abținerea (care tot un vot împotrivă poate fi considerată)!
Autoexilați, din orgoliul prostesc al liderului lor, în primul rând al Sălii de Consiliu (unde ocupă locul cuvenit cetățenilor) doar pentru a arăta, și prin poziție, că ei sunt contra tuturor, „abținelii” liberali s-au dat cu voioșie în stambă pe parcursul întregii ședințe de Consiliu, transformând întreaga reuniune într-un circ penibil, menit doar să mai stoarcă un vot – două în perspectiva viitoarelor alegeri locale. Cu „zero” realizări în beneficiul orașului, cu grave probleme de integritate (procese și sesizări la ANI) sau de morală (acțiuni în instanță pentru conducere sub influența alcoolului), consilierii liberali nu au ca variantă de exprimare decât aceste show-uri demagogice, jenante pentru orice râmnicean cu minim de informație și bun-simț.
Astfel de atitudini vor continua să învenineze comunitatea locală multă vreme de acum înainte, până la alegerile locale de anul viitor. Așa cum a declarat-o public liderul lor, într-o conferință de presă, „abținelii” liberali și-au încheiat deja activitatea în administrația locală (dacă stau să mă gândesc mai bine, viceprimarul Virgil Pîrvulescu nici măcar nu și-a început-o!) și se „concentrează” pe campania electorală viitoare. Atât s-a putut!
Sunt convins că la următorul scrutin local, locuitorii Râmnicului vor pune corect în balanță, pe de o parte proiectele concrete, finanțările atrase și investițiile de anvergură ale Municipalității din acest mandat, iar pe de altă parte – gargara politicianistă, aroganța nerușinată și disprețul față de lege al grupului de consilieri liberali din Consilul Local.
Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe