Trei inculpați din Vâlcea, trimiși în judecată de DNA pentru fraudarea de fonduri europene

duminică, 8 ianuarie 2023

 

Luna trecută, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați (două persoane fizice și SC Project Implement Consult SRL), pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada 2014-2015, în contextul implementării proiectului „Realizarea și dotarea unei pensiuni în vederea diversificării afacerii societății SC Project Implement Consult SRL”, cei doi inculpați, persoane fizice, l-ar fi determinat pe administratorul de drept al firmei menționate anterior să depună la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului mai multe documente false, în scopul obținerii finanțării nerambursabile.

Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 710.078 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vâlcea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu administratorul SC Project Implement Consult SRL, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea unei infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv 1 an 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe