Societatea de creștere a păsărilor AVICARVIL s-a apropiat în 2021 la nivelul de 100 milioane de euro venituri

duminică, 8 ianuarie 2023

 

Potrivit situaţiilor financiare, SC Avicarvil SRL Vâlcea a realizat în anul 2021 venituri de 477 milioane de lei (98 milioane de euro), o cifră de afaceri de 471 milioane de lei şi un profit de peste 10 milioane de lei (2 milioane de euro). Având circa 920 de salariaţi, SC Avicarvil SRL înregistra la data de 31 decembrie 2021 datorii totale de 72 milioane de lei, stocuri de 11 milioane de lei şi tipul de activitate era, conform clasificării CAEN, „Creşterea păsărilor”.

În comparație, SC Avicarvil SRL a avut în 2020 venituri de 356,5 milioane de lei, afaceri de 350 milioane de lei şi un profit de peste 3,62 milioane de lei. În anul 2019, SC Avicarvil SRL a aprobat majorarea capitalului social al societății cu suma de 500.000 lei, prin emisiunea a 50.000 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare şi cooptarea unul nou asociat, SC Carmistin Internațional SRL Bucureşti, care a subscris şi a vărsat noile părţi sociale emise. SC Avicarvil SRL a fost preluată de către grupul Carmistin în 2008 prin privatizarea diviziei agro a SC Oltchim SA. Grupul a investit în mod constant în SC Avicarvil SRL, atât din resurse financiare proprii, cât şi apelând la finanţări externe, puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. SC Avicarvil SRL şi-a început activitatea prin preluarea uneia dintre cele mai mari platforme de creştere a păsărilor din România, cu vastă experienţă în creşterea puilor, datând din anul 1978.

SC Avicarvil SRL a început investiţiile în anul 2008, prin retehnologizarea fermelor, mărirea capacităţii de sacrificare a abatorului şi construcţia unei platforme logistice în anul 2011. SC Avicarvil SRL a dezvoltat o reţea proprie de magazine reunită sub brandul „La Provincia”, reţea compusă, în prezent, din peste 100 de magazine. Investiţiile totale în judeţul Vâlcea ale grupului Carmistin International în aceşti 14 ani sunt de peste 65 milioane de euro, sume care au intrat în modernizarea celor 80 de hale de pui şi porci, a depozitului logistic de produse din carne frigorific, în modernizarea fabricii de FNC Băbeni. Au trecut mai bine de 14 ani de când SC Avicarvil SRL, preluat ulterior de grupul Carmistin International, a intrat pe piaţa din Vâlcea în domeniul creşterii păsărilor si animalelor deţinute în zona Băbeni-Frânceşti de SC Oltchim SA, punând, încă de la acea dată, bazele unei afaceri de succes, care a crescut de la an la an şi care a ajuns să fie acum o firmă cunoscută şi mai ales apreciată pe piaţa producătorilor de carne de pui, atât în România, cât şi în afara graniţelor sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe