RAJDP Valcea a realizat lucrari de mantuiala pe drumul către Manastirea Frasinei „Athosul românesc”! Milioane de euro aruncate pe Apa Sambetei! Vinovatii sa plateasca!

sâmbătă, 21 ianuarie 2023

 

 

La sfârșitul acestei săptămâni, urmare a precipitațiilor abundente căzute în zona Muereasca - Vâlcea, s-a reactivat o alunecare de teren care a dus la surparea drumului către renumita Mănăstire Frăsinei, prin tasarea platformei arterei rutiere.

Problemele au apărut în contextul în care drumul - care reprezintă singura cale rutieră de acces către „Athosul românesc” – a fost inaugurat în noiembrie 2021, după lucrările de modernizare efectuate de RAJDP Valcea (societate de constructii - drumuri si poduri a Consiliului Judetean Valcea) demarate în 2020, iar la recepția lucrărilor s-a primit o garanție de viață de 10 ani - informeaza adevarul.ro

Autoritatile abilitate trebuie sa intervina URGENT, sa verifice modul in care s-a reabilitat drumul către Manastirea Frasinei „Athosul românesc” in urma  cu un an jumatate! 10 MILIOANE DE EURO!!! Este bataie de joc ca intr-o perioada de timp atat de scurta sa se produca un asemenea DEZASTRU! S-au respectat sau nu prevederile din caietul de sarcini? Au fost realizate intocmai lucrarile platite cu BANI PUBLICI?! Vinovatii  trebuie sa plateasca!

Lucrările, executate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP Vâlcea), din cadrul Consiliului Județean Vâlcea, au prevăzut inclusiv protejarea platformei drumului, lucrări la fundaţie, apărări de mal, precum și parapeți metalici pentru siguranța circulației. Trebuie specificat faptul că acestea erau necesare întrucât drumul a fost distrus de alunecări de teren și în trecut.

 

 

 

Prefectul de Vâlcea, Mihai Oprea, menționează într-un comunicat de presă: „Drumul a fost modernizat de la un capăt la celălalt, anul trecut, de către Consiliul Județean Vâlcea și are o lungime de aproximativ 13,4 kilometri”.

„Precipitațiile abundente din ultimele zile au produs o alunecare de teren, chiar în apropierea Mănăstirii Frăsinei”,  fără să se menționeze nici un moment ce fel de lucrări s-au realizat în zona surpării cu ocazia modernizării.

Maxima siguranță de pe „unul dintre cele mai importante drumuri ale creștinătății”

Refacerea „drumului Athosului românesc” a reprezentat, cel puțin în ultimii cinci ani, un prilej de fală și de campanie politica.

Dumnezeu ne-a ajutat să onorăm promisiunea făcută... de a pune la dispoziția atât a vâlcenilor, cât și a turiștilor care vizitează zona un drum de calitate pe care să-l străbată în siguranță, până la Mănăstirea Frăsinei”, se laudau sefii de la CJ Valcea.

Apoi, în vara lui 2021, când se turna primul asfalt, menționa că este „o zi istorică”, fiind vorba despre „una dintre cele mai complexe lucrări din istoria RAJDP.

Anul acesta, în ziua de Bobotează, după o vizită la Mănăstirea Frăsinei,CJ posta pe una dintre paginile sale de socializare: „Celor care ezitau să viziteze această mănăstire din cauza drumului degradat, le spun că o pot face acum, în condiții de maximă siguranță, deoarece drumul a fost modernizat recent de Consiliul Județean Vâlcea”.

Experiență de contractant

VIDEO: S-a finalizat al doilea strat de asfalt pe drumul județean către Mănăstirea Frăsinei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe