De ce ar trebui să se aleagă implanturile dentare?

marți, 31 ianuarie 2023

Implantul dentar este un mic șurub de titan prin care se vrea să se înlocuiască rădăcina dentară al unui dinte lipsă. În timpul procedurii, dentistul pune implantul direct în osul maxilarului, printr-o intervenție chirurgicală la nivelul acestuia.

Poziționarea unui implant dentar este planificată cu atenție în faza preoperatorie, folosind scanarea 3D a dentiției și a maxilarelor. În timpul operației, pot fi plasate mai multe implanturi în maxilar, în funcție de nevoile pacientului și de planul de tratament.

Implantul dentar - o opțiune polivalentă pentru a înlocui dinții lipsă

Pe lângă faptul că este foarte solid, un implant dentar reprezintă o opțiune avantajoasă executată într-un cabinet stomatologic, deoarece redă funcționalitate danturii. Se poate combina cu mai multe tipuri de tratamente sau proceduri pentru a înlocui un număr variabil de dinți.

De exemplu, un singur dinte lipsă poate fi înlocuit cu un implant acoperit cu o singură coroană dentară, în timp ce până la 3 sau 4 dinți adiacenți pot fi înlocuiți incluzându-se o punte dentară și două implanturi. Implantul dentar reprezintă o soluție convenabilă de înlocuirea a unui număr mare de dinți, în astfel de cazuri pacienții pot opta pentru punți dentare sau implanturi individuale.

De ce ar trebui să se aleagă implanturi dentare?

Implanturile dentare prezintă avantaje numeroase față de alte soluții de tratament precum punți sau proteze dentare. Acest lucru se datorează în mare parte osteointegrarii care conferă următoarele avantaje:

  • Soliditate - dinții artificiali din implant care îi înlocuiesc pe cei naturali sunt realizați din materiale dure. Sunt solizi și pacienții pot să mănânce, mai apoi, aproape tot ce vor.
  • Durabilitate - implanturile pot să rămână fixate timp de mai multe decenii. Atunci când se rup sau se distrug, acestea pot fi înlocuite.
  • Estetică - implanturile dentare imită foarte bine dinții naturali și conferă estetică unitară dinților.
  • Sănătatea maxilarului - prezența unui implant în oasele din maxilar continuă să stimuleze creșterea acestuia. Astfel că, prin intermediul implanturilor se poate evita fenomenul de pierdere osoasă, un lucru inevitabil atunci când există dinți lipsă.
  • Proteza dentară, atunci când nu este bine adaptată sau nu este curățată zilnic, poate provoca inflamații sau infecții la nivelul gingiilor. Implanturile dentare, pe de altă parte, oferă o stabilitate excelentă pentru întreaga cavitate orală.
  • Din punct de vedere estetic, implanturile dentare oferă un zâmbet cu aspect natural, iar structura facială nu se modifică în timp.

Implantul dentar este realizat din materiale biocompatibile. Rata de succes a intervenției este foarte ridicată, asta datorită tehnologiilor inovatoare dezvoltate în stomatologie. În prezent este cea mai convenabilă, confortabilă şi de durata opțiune de recăpătare a funcționalității dintelui lipsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe