Alegerea hainelor potrivite pentru antrenament

miercuri, 11 ianuarie 2023

După un antrenament intens, te vei simți epuizat, obosit, dureros, te vei simți grozav și probabil ud de transpirație. Credeți sau nu, hainele pe care le porți la antrenament pot schimba modul în care te simți după un antrenament. Mai mulți factori pot afecta confortul hainelor tale de antrenament, inclusiv materialele din care sunt fabricate și dacă sunt potrivite pentru tipul de exercițiu pe care urmează să-l faci.

Haina de antrenament: Alegeți țesături potrivite

Unele țesături sunt concepute pentru a elimină transpirația de pe piele în timpul antrenamentelor fizice,iar alte țesături absorb transpirația. Când vine vorba de haine de antrenament, unele alegeri sunt mai bune decât altele.

Vă propunem compleuri sport damă by Aika. Aceste compleuri sport damă având colanți cu talie înaltă de la Aika sunt perfecte pentru aproape orice activitate atletică. Țesăturile care elimină umezeala le face ușoare și respirabile pentru îmbrăcăminte de vară, toamnă și iarnă. Fabricate în principal din nailon și spandex, aceste compleuri sport damă se mișcă cu corpul tău și sunt confortabil de purtat.

1. Gândește-te la țesături care elimină umezeala

Există multe țesături sintetice respirabile care „elimină” transpirația de pe piele, ceea ce o poate ajuta să se evapore rapid și să-ți păstreze corpul rece. Îmbrăcămintea confecționată din țesături care conțin nailon și spandex sunt o alegere bună pentru exerciții și alte activități în care este posibil să transpirați mult, deoarece permit evaporarea transpirației de pe piele prin îmbrăcăminte și nu vă lasă să vă simțiți transpirați și inconfortabil.

2. Luați în considerare bumbacul

Topurile și pantalonii din bumbac, pe de altă parte, absorb transpirația și o evaporă rapid, în loc să o smulgă de pe piele. Acesta este motivul pentru care hainele de antrenament din bumbac se pot simți grele și umede în timpul exercițiilor fizice.

3. Evitați țesăturile care nu respiră

Evitați să purtați îmbrăcăminte din cauciuc sau materiale pe bază de plastic care împiedică evaporarea transpirației și provoacă creșterea prea mare a temperaturii corpului în timpul exercițiilor fizice.

Haina de antrenament: obțineți o potrivire potrivită

Pentru a te asigura că hainele tale de antrenament se potrivesc corpului tău și antrenamentelor planificate, ține cont de aceste sfaturi.

1. Ar trebui să purtați haine confortabile. Cu toate acestea, dacă alergați sau mergeți cu bicicleta, nu purtați pantaloni largi care se pot prinde de pedale sau de picioare.

2. Țesăturile elastice, care elimină transpirația sunt ideale pentru activități precum yoga și Pilates.

3. Amintiți-vă, în general, nu doriți haine care vă împiedică activitatea.

Haina de antrenament: Schimbarea cu anotimpurile

Dacă faceți exerciții în aer liber sau practicați sporturi sezoniere, poate fi necesar să vă schimbați îmbrăcămintea pentru anotimpuri. Când vă îmbrăcați pentru exerciții în aer liber, țineți cont de următoarele sfaturi.

  1. Vreme caldă. În lunile calde de vară, asigurați-vă că alegeți țesături care să permită pielii să respire și să elimine transpirația. Îmbrăcați-vă cu haine cool și confortabile și care vă permit să vă mișcați liber.
  2. Vreme rece. Dacă afară este foarte frig, ar trebui să te îmbraci călduros, dar reține că exercițiile fizice îți măresc ritmul cardiac și temperatura corpului. Purtați straturi pe care le puteți îndepărta și îmbrăcați-vă întotdeauna pentru vreme mai caldă decât indică termometrul afară. Puneți o îmbrăcăminte care elimină transpirația pe stratul interior, apoi un strat izolator deasupra. Acoperiți-vă întotdeauna capul, urechile și mâinile pentru a vă proteja împotriva frigului.
  3. Vreme umedă sau vântoasă. Nimic nu strică un antrenament în aer liber precum umezeala sau expunerea la vânt puternic. Purtați o jachetă care vă protejează pielea de ploaie și vânt.

Amintiți-vă, indiferent de temperatură, este posibil să transpirați în timpul exercițiilor fizice. Rămâneți cât mai confortabil posibil cu haine concepute pentru activități de mare intensitate și concepute pentru a elimina transpirația de pe piele. De asemenea, fiți conștienți de vreme și purtați îmbrăcăminte adecvată atunci când faceți exerciții în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe