3 retete gustoase si sanatoase pentru micul-dejun pe care le poti pregati in 10 minute

joi, 19 ianuarie 2023

 

Micul dejun este o masa esentiala intr-un regim alimentar echilibrat. Nu exista niciun motiv pentru care sa trebuiasca sa sari peste aceasta masa, in cazul in care medicul tau nu ti-a recomandat sa procedezi astfel.

Micul dejun iti poate oferi energia necesara pentru a iti duce toate sarcinile din prima parte a zilei la bun sfarsit. De asemenea, te poate ajuta sa capeti energie pentru activitatile pe care le ai, in special daca te trezesti foarte devreme.

Din fericire, pregatirea primei mese a zilei nu trebuie sa dureze zeci de minute sau ore, deoarece exista o multime de retete pline de gust si nutrienti pe care le poti pregati rapid, fara batai de cap. 

Atunci cand vine vorba de prepararea micului dejun, ai doua optiuni: sa prepari aceasta masa de seara si sa o pastrezi la rece pana a doua zi sau sa o pregatesti pe loc, inainte de a o servi dimineata.

Descopera 3 retete delicioase de mic dejun pe care le poti pregati in 10 minute:

  1. Terci de ovaz cu fructe si nuci

Terciul de ovaz se numara printre cele mai populare preparate de mic dejun din lume. Ovazul este o cereala plina de macronutrienti precum proteinele si carbohidratii si are avantajul de a se putea pregati rapid, fie la rece, fie la cald.

Daca te grabesti, atunci un terci de ovaz la rece este solutia ideala. Pentru o portie medie ai nevoie de 100 de grame de ovaz pe care sa le dai in blender pentru a obtine un terci cremos si usor de mancat. Amesteca ovazul dat prin blender cu pudra proteica daca iti doresti un extra aport de proteine si consumi astfel de suplimente.

Urmatorul pas este sa adaugi lapte sau lapte vegetal peste amestec. Adauga o cantitate de lapte egala cu cantitatea de ovaz pe care o ai in castron. Daca ai pus si pudra proteica, atunci vei avea nevoie de o cantitate de lapte egala cu amestecul de pudra si ovaz.

La final, indulceste terciul cu putina miere si adauga fructele preferata si/sau nuci dupa gust.

2. Toast cu ou fiert

Daca iti place sa mananci sarat, atunci un toast cu ou fiert se va potrivi de minune pentru micul tau dejun. Ai nevoie de doua felii de paine prajita pe care sa le ungi cu crema de branza. Mai apoi, poti adauga somon afumat, sunca slaba si cateva frunze de spanac proaspat sau ruccola peste crema de branza. La final, adauga pe fiecare felie de toast cate un ou fiert feliat.

Alaturi de acest mic-dejun poti servi si o cafea neagra. O poti prepara usor, in doar cateva minute folosind un expresor de cafea - pe altex.ro gasesti o gama larga de astfel de aparate, la preturi avantajoase.

3. Budinca de chia

Budinca de chia este sanatoasa si plina de proteine. Se prepara usor, insa trebuie sa stea la rece pentru cateva ore, asa ca va trebui sa o pregatesti de seara. 

Amesteca un sfert de litru de lapte de vaca sau vegetal cu 4 linguri pline de seminte de chia si cu miere dupa gust. Dimineata, poti orna budica cu fructe, nuci sau bucatele de ciocolata neagra, dupa gust.

Inspira-te din retetele de mai sus pentru a te bucura de un mic-dejun copios si sanatos.

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe