TRANSPORT ILEGAL DE LEMN DEPISTAT ÎN TRAFIC DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

joi, 15 decembrie 2022
 

 

Polițiștii orașului Brezoi au oprit pentru control, zilele trecute, un bărbat de 49 de ani, din județul Sibiu, ce transporta pe DJ 703, în localitatea Câineni, județul Vâlcea, cu un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, o cantitate considerabilă de material lemnos, în mod ilegal.

Cantitatea de lemn transportată nu corespundea cu cea care apărea în avizul de însoțire.

Polițiștii  împreună cu un reprezentant al Gărzii Forestiere Vâlcea au verificat în aplicația SUMAL documentele de proveniență, moment în care au fost descoperite neconcordanțe.

Autocamionul a fost condus în cadrul unui ocol silvic din localitatea Brezoi, pentru inventarierea materialului lemnos în cauză.

În urma inventarierii, s-a constatat că materialul lemnos înscris în aviz nu corespunde cu cel inventariat, respectiv volumul pe specii şi nr. de piese.

25 de piese, specia gorun, cu un volum total de 32,63 de metri cubi, a fost indisponibilizat și predat în custodia ocolului silvic, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și fals informatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe