Prețul benzinei a scăzut la nivelul din 2021. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie cu subvenția de 50 de bani/ litru pentru carburanți

sâmbătă, 10 decembrie 2022

Femeie alimentând mașina cu combustibil FOTO Hepta

Prețul carburanților este în scădere și sâmbătă, 10 decembrie, trendul descrescător începând de luni, 5 decembrie, ziua în care a intrat în vigoare plafonul de cost pentru țițeiul rusesc.

Portalul peco-online.ro indică faptul că un litru de benzină standard costă sâmbătă 6,11 lei (după aplicarea subvenției de 50 de bani) la o stație de carburanți Petrom din Sectorul 5 din București - noteaza ziare.com

Motorina a scăzut de asemenea la aceeași stație până la prețul de 7,26 lei/ litrul.

La începutul săptămânii, prețul minim al unui litru de benzină era de 6,79 lei, în șase zile înregistrându-se o scădere de aproape 70 de bani pe litru.

Prețul benzinei de sâmbătă, 10 decembrie, ajunge la nivelul înregistrat în octombrie 2021.

Decizia de ieftinire se explică prin cotațiile în scădere accentuată la produsele petroliere, cele care, alături de taxe, contează cel mai mult în stabilirea prețurilor la pompă.

În acest context, ministrul de Finanțe Adrian Câciu a declarat că Guvernul va decide după 20 decembrie dacă va mai acorda subvenţia de 50 de bani pentru litrul de carburant cumpărat, urmând ca până atunci să fie făcută o analiză la anticipaţia de preţ pe piaţa combustibililor.

“Am cerut date de analiză cu privire la anticipaţia de preţ pe piaţa combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeţi că preţul este în scădere deşi a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. Vreau să văd cum se manifestă acest preţ din perspectiva tuturor pieţelor care au futures pe petrol, dar şi pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină şi motorină pentru a nu avea un efect toxic în piaţă. De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menţine preţul aşa cum este, este o abordare.

Dacă în schimb există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dumneavoastră şi cu mine şi cu orice cetăţean şi orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”, a declarat Câciu, în cadrul emisiunii Insider Politic, de la Prima TV.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Prețul benzinei a scăzut la nivelul din 2021. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie cu subvenția de 50 de bani/ litru pentru carburanți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe