Ești pasionat de plimbări și vrei să descoperi locuri noi zilnic? Află cum poți experimenta diferite stiluri de călătorii

vineri, 30 decembrie 2022

 

         Dacă ești o persoană care urăște statul degeaba sau petrecutul timpului în casă 24/7, indiferent de sezon, atunci cu siguranță că nu te oprești asupra calatoritului cu trenul sau cu mașina și țintești spre lucruri mult mai interesante. Ca să experimentezi constant și să te bucuri de beneficiile și plăcerile aduse de călătorii, trebuie să pornești nu te la a găsi locuri noi, ci de la a găsi feluri noi de a le explora pe acelea deja aflate la doar câteva sute de metri de tine.

Uite câteva modalități unice de a călători pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață:

         Încearcă o plimbare cu un scuter

         Se prea poate să nu fii încă pregătit sau să nu-ți permită zilele prea puține de concediu ca să explorezi noi orașe și țări, dar asta nu înseamnă că la o aruncătură de băț de casa ta nu sunt obiective frumoase sau drumuri care să merite să fie parcurse. Fă-ți o listă  cu astfel de obiective și după ce e gata, ia în considerare să schimbi modul prin care le poți vedea.

         În loc să mergi pe jos, cu autobuzul sau cu mașina, încearcă să faci o plimbare cu scuterul, mai ales dacă ești o persoană pasionată de motoare. Poți să vezi câteva scutere electrice de aici, de la Dbsolar.ro, ele fiind un mijloc de transport prietenos cu mediul, pentru că nu poluează, dar capabil să ofere o nouă perspectivă asupra împrejurimilor orașului tău. Găsești modele de una sau două persoane, așa că poți invita și un prieten în escapada ta.

         Mergi cu barca

         Dacă îți extinzi puțin aria pentru călătorii, cu siguranță găsești în zonă un loc în care să faci o plimbare cu barca. Mersul pe apele României este o adevărată plăcere, pentru că în ciuda aparențelor, ele sunt curate și bineîngrijite, îmbinându-se așa relaxarea și experiența nouă cu un peisaj de vis. Câteva locuri din țară unde poți face astfel de plimbări sunt: Colibița, Dubova, Băile Herculane și evident toate cele trei brațe ale Dunării: Sulina, Chilia și Sfântul Gheorghe.

         Fă un traseu montan cu bicicleta

         Deosebit sunt văzute și zonele montane atunci când traseul nu este luat la pas, ci făcut cu bicicleta. Încearcă acest lucru în zilele de vară sau primăvară și te vei bucura de unele dintre cele mai frumoase senzații din viață: aerul de munte curat, tăios și revigorant combinat cu munții falnici, drumurile pietruite și izvoarele care susură domol la fiecare pas.

         Ai aflat, așadar, cum poți să guști din pasiunea pentru călătorit la cote maxime. Nu uita că niciodată nu trebuie să îți reduci experiențele pe care le parcurgi în viață doar la lucrurile care te țin într-o zonă de confort. Dimpotrivă, ca să te bucuri de frumusețea anilor tăi, e nevoie să îți împingi limitele și să încerci cât mai mult, indiferent că asta înseamnă că trebuie să îți iei permis de scuter, să sari cu parașuta sau să descoperi o cultură nouă.

         Sursa foto: pexels.com

        

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe