Amenajezi camera copiilor? Iată câteva sfaturi de ajutor!

joi, 29 decembrie 2022

 

Amenajarea camerei copiilor poate fi o mare bătaie de cap, mai ales dacă aceștia au vârste diferite și, implicit, nevoi și dorințe diferite. Pentru a reuși să duci la bun sfârșit acest proiect de amenajare destul de pretențios, ai nevoie de ajutor!

Iată câteva sfaturi care îți pot fi de mare ajutor!

Alege culori neutre

Chiar dacă amenajezi camera pentru un singur copil sau pentru mai mulți și chiar dacă acesta, respectiv aceștia sunt băiat sau fată, mai exact și băieți și fete care vor împărți același spațiu, culorile sunt importante. Mulți părinți tind să aleagă pentru camera copilului sau a copiilor o singură culoare, aceasta fiind, de cele mai multe ori, roz sau albastru. Este o alegere de înțeles, însă există multe alte opțiuni care pot fi chiar mai bune din mai multe puncte de vedere. 

Spre exemplu, cel mai probabil nu îți dorești să treci prin tot procesul de amenajare a camerei pentru copii o dată la câțiva ani, când gusturile acestora se schimbă. Fiecare copil are dorințe și gusturi diferite care, de regulă, se schimbă de la an la an. Într-un an o fată poate să-și dorească o cameră cu pereții roz, iar în celălalt an să vrea să aibă pereții camerei galbeni sau într-o altă culoare care este în tendințe. 

Tocmai de aceea, un prim sfat pentru amenajarea camerei este alegerea unor culori neutre, care să fie potrivite atât pentru băieți, cât și pentru fete. Exemple de astfel de culori sunt bej, galben, verde, gri, diferite nuanțe de alb sau portocaliu ori chiar culori pastelate. 

Alege mobilier de calitate superioară

 

Un alt sfat esențial atunci când amenajezi camera copiilor este alegerea mobilierului de calitate superioară. Mulți părinți aleg mobilier de calitate mai slabă pentru camera copiilor, în ideea în care aceștia îl pot deteriora în timp. Cu toate acestea, mobilierul pe care îl folosesc copiii trebuie să fie cât mai solid și bine construit, din materiale de calitate, ușor de curățat. 

Tocmai de aceea, Homelux te poate ajuta în acest sens ca să vezi cum alegi canapele extensibile de calitate și chiar și covoare pentru copii de pe homelux.ro, în diferite modele și culori, care mai de care, pentru toate gusturile. 

Astfel, vei putea amenaja cu bun gust camera destinată copiilor tăi, iar aceștia se vor bucura cu siguranță pentru multă vreme de frumusețea acesteia. Mai mult decât atât, la final vei obține nu doar o cameră pentru copii cu un design interior frumos și elegant, dar vei alege și mobilier și articole decorative de calitate superioară, rezistente, durabile și bine construite. 

Vei putea avea certitudinea că acea cameră va rămâne în stare impecabilă pentru o bună perioadă de timp și că nu vei avea nevoie de o reamenajare în următorii ani. Când alegi culorile potrivite și optezi pentru materiale premium și mobilier de calitate, rezultatul va fi pe măsura așteptărilor tale, dar și pe măsura dorințelor, nevoilor și gusturilor celor mici și pretențioși. 

Tu ce alte idei de amenajare a camerei copiilor ai pune în aplicare?

Sursa foto: Pexels.com. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe