Șpagă dată în secția de poliție, la Vâlcea. Patronul unei patiserii, arestat preventiv

miercuri, 16 noiembrie 2022

Patronul unei firme de panificație din Argeș a ajuns în fața unui judecător de la Tribunalul Vâlcea pentru că a încercat să mituiască doi polițiști din Vâlcea.

Patronul unei firme de panificație din Argeș a dat șpagă la plic unor polițiști din Vâlcea

La finele săptămânii trecute, sâmbătă, 12 noiembrie, un angajat al firmei din Argeș a fost prins de polițiștii din Fârtățești - Vâlcea în timp ce vindea produse de panificație fără să dețină documente legale.

Ca situația să nu ajungă în atenția Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, administratorul firmei a decis să-i mituiască pe polițiști, ca să nu se aleagă cu un dosar penal pentru lipsă documente la vânzare - relateaza adevarul.ro

I-a oferit bani mai întâi unui agent de poliție din Fârtățești, iar apoi chiar șefului de Poliție din Măciuca - Vâlcea, secție care răspunde pe cale ierarhică de comuna menționată anterior. În cazul șefului de post, „darul în plic” a fost dat chiar în secția de poliție, moment în care patronul a fost reținut de către procurorii anticorupție Vâlcea, alertați dinainte.

Aceștia au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea ca patronul argeșean să fie arestat preventiv, pentru 30 de zile, pe perioada urmăririi penale, lucru care s-a și întâmplat miercuri, 16 noiembrie.

Șpagă polițiști de 7.000 de lei

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 16 noiembrie 2022, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită aflate în concurs real (o faptă prevăzută de art. 290 alin. 1 C.pen. raportat la art. 6 din Legea 78/2000 cu privire la un ofițer de poliție și o faptă prevăzută de art. 290 alin. 1 C.pen. raportat la art. 6 din Legea 78/2000 cu privire la un agent de poliție)”, au precizat reprezentanții Parchetului Județean Vâlcea.

Sursa citată a mai menționat: „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în data de 12.11.2022, inculpatul, administrator al unei societăți comerciale, i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fârtățești, suma de 2.000 lei, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu. Respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite către ofițerii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale”.

Agentul l-a găsit pe angajatul firmei fără documente legale, la ora 08:30 în timp ce vindea covrigi și alte produse de panificație pe raza comunei Fârtățești - Vâlcea.

Câteva zile mai târziu, același patron a ajuns și la Secția nr. 10 de Poliție Rurală Măciuca - Vâlcea.

„Ulterior, la data de 15.11.2022, în jurul orei 09.45, inculpatul i-a remis suma de 5.000 lei, șefului Poliției Măciuca, în timp ce se aflau în biroul acestuia, din sediul subunității de poliție, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu”, au menționat procurorii. Practic, tot pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către polițistul din subordinea sa către superiorii de la Serviciul Economic, în vederea dispunerii măsurilor legale.

„Imediat după acest moment, urmare a denunțului formulat de lucrătorul de poliție, polițiștii din cadrul DGA – SJA Vâlcea, au intrat în biroul în care se aflau cei doi, ocazie cu care au procedat la constatarea infracțiunii flagrante de dare de mită, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5.000 lei”, au mai precizat anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe