PERCHEZITII! Ancheta a procurorilor: Corupție și fraude cu fonduri europene la Direcția Agricolă Vâlcea!

joi, 24 noiembrie 2022
Două percheziţii au loc, joi, în judeţul Vâlcea, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-un dosar de infracţiuni de corupţie privind derularea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene.Una dintre percheziții a avut loc la sediul unei instituții publice: Direcția pentru Agricultură Vâlcea. Ancheta procurorilor anticoruptie îi are în vizor pe unii dintre angajați care se ocupă de proiectele cu finanțare externă. Suspecții urmau să fie conduși la audieri la Parchetul Județean Vâlcea.Ulterior se va decide dacă aceștia fac obiectul anchetei penale, iar în acest caz dacă vor fi reținuți și cercetați mai departe în stare de libertate sau după gratii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a anunţat că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, referitoare la aprobarea şi derularea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene.
La finalul perchezitiilor a fost reţinut şi dus la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, functionarul pensionar Marin Barbu, în vârstă de 67 de ani.
“În cursul zilei de astăzi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competenţă, se efectuează două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vâlcea, din care una este la sediul unei instituţii publice. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane”, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
Activităţile sunt desfăşurate în colaborare cu lucrătorii de poliţie din cadrul DGA Vâlcea, cu sprijinul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.
312862153_426236983023149_5807401292454277013_nOvidiu Barbu, directorul executiv al Directiei Agricole Valcea, impreuna cu ministrul Agriculturii, Petre Daea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe