Pensie de 5.000 de lei pentru toți românii în luna ianuarie, anunță guvernanții

vineri, 18 noiembrie 2022

Pensiile românilor ar urma să crească până la 5.000 de lei în luna ianuarie a anului următor, anunță guvernanții, datorită unui ajutor primit de la stat.

 1.400 de lei pentru încălzire şi 1.500 de lei pentru alimente. Sunt banii pe care îi vor primi sigur românii cu venituri mici, pe parcursul anului viitor. Aceștia nu vor fi acordați toți odată, ci eșalonat.

Pe lângă acestea, pensionarii ar putea primi alte ajutoare, de două ori pe an. Este vorba despre pensionarii cu pensia mai mică de 2.000 lei - informeaza antena3.ro

Cealaltă variantă pentru pensionari este majorarea cu 15% a tuturor pensiilor.

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că, dacă va permite bugetul, se ia în calcul să se ajungă la un venit în cazul pensionarilor cu pensii mici, în luna ianuarie, sau chiar în mai multe luni ale anului următor, de 5000 de lei.

Lista ajutoarelor de la Guvern în 2023

Varianta 1 -  majorare pensii 6,2%

În cazul majorării pensiilor despre care a vorbit premierul Nicolae Ciucă în ședința PNL, de 6,2%, beneficiarii ar mai primi anumite ajutoare, după cum urmează.

Un ajutor de încălzire de 700 de lei, pe care aceștia îl vor primi de două ori anul următor, în ianuarie și în septembrie. Adică un total de 1400 de lei. Acest ajutor ar trebui să fie primit de persoanele de peste 60 de ani, cu un venit mai mic de 2000 de lei. În acest caz, 4 milioane de români ar beneficia de acest ajutor.

Mai mult decât atât, guvernanții propun și un ajutor pentru pensionari, în funcție de venit. Mai exact, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre un ajutor care să aducă venitul tuturor la 5000 de lei. De exemplu, dacă un pensionar are o pensie de 3000 de lei, în luna ianuarie ar trebui să primească un ajutor de încă 2000 de lei, astfel încât venitul total să ajungă la 5000 de lei. Premierul a specificat faptul că acest ajutor ar putea fi primit de persoanele vulnerabile chiar de șase ori anul următor, adică o dată la două luni.

Tot această categorie de pensionari ar urma să primească și bani pentru alimente, tot la două luni. Suma ar urma să rămână la 250 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe