Lidia Gheorghițescu, una dintre puținele femei neurochirurg din lume și unul din cei mai buni medici din țara noastră

luni, 14 noiembrie 2022

Odată ce ajungi în fața cabinetului dnei doctor Lidia Gheorghițescu, asistentele te avertizează să nu încerci să îi dai bani acesteia, căci te va da afară din cabinet !

Lidia Gheorghițescu este una dintre puținele femei neurochirurg din lume și unul din cei mai buni medici din țara noastră.
Foarte modestă și credincioasă, te impresionează mai ales prin dragostea și dăruirea ei pentru cei bolnavi.

„Când am terminat medicina, m-am hotărât ca eu, cât voi trăi, să ajut la fel ca Sfinții Doctori fără de arginți și caut să merg pe drumul lor”, mărturisește ea.

„Mama a fost stâlpul meu de rezistență în viață. Am fost educată de ea să iubesc Biserica noastră Ortodoxă încă de mic copil”.

„Eu am crescut la umbra acestui «stejar minunat». Și eu, și profesorul Leon Dănăilă ne rugăm în timpul operațiilor, pentru că am văzut cazuri medicale disperate care doar printr-o minune dumnezeiască au reușit să se rezolve și asta mi-a întărit credința în Dumnezeu."

„Un om ca doamna Gheorghițescu găsești mai rar între doctorii din ziua de azi. Pe mine m-a salvat de la moarte, iar cât timp am fost internat a avut grijă de mine și de ceilalți pacienți atât de mult, încât celor care nu aveau rude, le aducea mâncare gătită de dumneaei”, relatează unul din pacienții dânsei.

Dna dr. Lidia Gheorghițescu lucrează la Spitalul „ELIAS” din București, unde face gărzi.text preluat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Lidia Gheorghițescu, una dintre puținele femei neurochirurg din lume și unul din cei mai buni medici din țara noastră”

  1. Se pare că, în sfârşit, a fost devoalat secretul actului medical de excepţie al medicinii practicată în Republica Ortodoxă Română (ROR): rugăciunile rostite, în gând sau cu voce tare, în timpul consultaţiilor, examininărilor şi, mai ales, intervenţiilor chirurgicale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe