Echipele sunt pregătite pentru Campionatul European de Handbal Feminin 2022

joi, 3 noiembrie 2022

 

Campionatul European de Handbal Feminin din Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru stă să înceapă cât de curând. Competiția în care se va decide cea mai bună echipă de handbal feminin din Europa va avea loc în luna noiembrie a acestui an. 16 echipe vor dori să demonstreze că oricine poate câștiga atât timp cât există dăruire.

Din moment ce Campionatul European se apropie, cresc și emoțiile fanilor. Antrenorii mai au doar câteva zile la dispoziție să găsească strategia perfectă prin numeroasele amicale ce precedă campionatul.

Moralul este unul ridicat pentru țările gazde

Cele trei țări gazdă vor încerca să scrie istorie în fața propriilor fani. Tânăra selecționată a Macedoniei de Nord nu a jucat niciun meci amical înainte de Euro, toate eforturile lor s-au axat pe sesiunile de antrenament și tactici. Leoaicele din Muntenegru din lotul cui face parte și jucătoarea legitimată la SCM Râmnicu Vâlcea, Tanja Asanin, privesc cu încredere spre competiție, având pentru prima dată în mult timp o echipă aptă din punct de vedere fizic. Elevele pregătite de legendara Bojana Popovic au câștigat și ultimele două amicale jucate împotriva Slovaciei, ceea ce le-a urcat cota semnificativ când vine vorba de pariuri sportive.

De cealaltă parte, selecționata Sloveniei a jucat două amicale puternice împotriva Croației. Deși a pierdut ambele partide, antrenorul Dragan Adzic este mulțumit de nivelul la care s-a prezentat echipa.

Țările de Jos câștigă Cupa Intersport din Norvegia

13 participante la EHF EURO 2022 au jucat deja amicale în săptămânile premergătoare competiției. Norvegia a fost gazda Cupei Intersport, competiție ce a avut loc în Stavanger. Aici selecționata gazdă a jucat partide puternice împotriva Danemarcei, Braziliei și împotriva Țărilor de Jos. Norvegia, care este și deținătoarea trofeului a câștigat împotriva Braziliei cu scorul de 27:22 și a Danemarcei 28:27 dar a pierdut împotriva Țărilor de Jos cu 33:24.

Olandezele au jucat excepțional în toate partidele, demonstrând că sunt una dintre favoritele la trofeu. După victoria împotriva Norvegiei, olandezele au câștigat cu scorul de 27:26 împotriva Braziliei și 26:25 împotriva Danemarcei.

Finalistele din ediția trecută, Franța și-au testat forțele împotriva Poloniei. Echipa lui Olivier Krumbholz a câștigat ambele partide jucate împotriva Poloniei, 33:26 respectiv 30:19. La Torrevieja, gazda Campionatului Mondial din 2021, s-a ținut un turneu la care a participat Spania, Elveția, Egipt și Tunisia. “Las Guerreras” au câștigat toate cele trei partide, încheind turneul cu o victorie împotriva Elveției, 37:26. Elveția a terminat pe poziția secundă după ce a câștigat clar partidele contra Tunisiei 41:31 și Egiptului 37:28.

După șase zile de pregătire la Grosswallstadt, Germania a reușit să se impună împotriva Ungariei. Ungaria la rândul ei a învins selecționata țării noastre cu scorul de 33:28. Ultima, dar nu cea din urmă, Suedia a jucat două meciuri de pregătire împotriva Cehiei. În prima partidă scorul a fost de 36:20 pentru suedeze în timp ce a doua partidă s-a terminat la egalitate 26:26.

România a pierdut amicalul cu Ungaria din 29.10

Selecționata țării noastre a ajuns vineri în Ungaria, mai exact în Tatabanya, iar sâmbătă seara a disputat o partidă de verificare contra selecționatei gazde. Din păcate pentru noi, Ungaria a reușit să revină în repriza două și a câștigat cu scorul de 33:28. Crina Pintea nu a fost folosită deloc în partidă deoarece acuză o accidentare, iar în prima repriză s-a accidentat și Eliza Buceschi la genunchi, astfel soluțiile la 9 metri fiind limitate.

UNGARIA – ROMÂNIA 33-28 (15-17)

Ungaria: Szemerey, Janurik – Klujber 9, Marton 5, Kacsor 5, Kuczora 3, Gyori-Lukacs 2, Albek 2, Pasztor 2, Vamos 1, Schatzl 1, Debreczeni 1, Bordas 1, Hornyak 1, Toth, Tofner. Antrenor: Vladimir Golovin.

România: Dumanska, Ciucă, Hosu – Grozav 11, Bazaliu 4, Pristăvița 3, Neagu 3, Ostase 3, Seraficeanu 3, Țîrle 1, Buceschi, Tănasie, Lupei, Dindiligan, Badea, Lixăndroiu, Mihai. Antrenor; Florentin Pera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe