Cine sunt pensionarii care vor primi a 13-a pensie. Când intră banii pe card și despre ce sumă este vorba

luni, 14 noiembrie 2022

whatsapp sharing button
sharethis sharing button
Cine sunt pensionarii care vor primi a 13-a pensie. Când intră banii pe card și despre ce sumă este vorba

Vești bune pentru o anumită categorie de pensionari din România. Aceștia pot primi a 13-a pensie, potrivit anunțului făcut de coaliția de Guvernare. Iată despre ce sumă este vorba și când pot intra pensionarii în posesia acestor bani.

Pensionarii vor primi a 13-a pensie

La fel cum s-a întâmplat și în ianuarie 2022, peste 4,4 milioane de pensionari ar putea primi în prima lună a anului a 13-a pensie, reprezentând un ajutor social acordat într-o singură tranșă. De un astfel de ajutor au beneficiat doar cei cu o pensie mai mică de 1600 de lei, iar venitul total nu trebuia să depășească 2.200 de lei.

Coaliția de Guvernare dorește să acorde din nou cea de-a 13-a pensie pentru pensionarii din România care au venituri modeste. Premierul Nicolae Ciucă a precizat că cei care vor intra în posesia banilor vor fi persoanele vârstnice cu venituri cuprinse între 1000 și 1500 de lei - informeaza impact.ro

Ce sumă vor primi pensionarii cu venituri mici și când va intra a 13-a pensie

Referitor la suma pe care ar urma să o primească pensionarii ale căror venituri nu depășesc 1500 de lei, Nicolae Ciucă a precizat că cea de-a 13-a pensie ar putea fi în valoare de 700 de lei, la fel ca și anul trecut, dar nu s-a luat o decizie finala cu privire la acordarea acestui ajutor.

Vârstnicii cu venituri cuprinse între 1000 – 1500 de lei ar putea intra în posesia celei de-a 13 pensii, probabil, la începutul anului 2023.

De asemenea, Executivul a anunțat că din ianuarie 2023 vor fi mai multe majorări, mai exact vor crește pensiile și alocațiile copiilor. De la 1 ianuarie 2023, pensiile se vor majora dar, deocamdată, nu se știe despre ce procent este vorba, în timp ce alocațiile se vor majora cu 5,1%. „Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit din nou despre o majorarea diferenţiată a pensiilor, de anul viitor, iar pe de altă parte PNL susţine majorarea uniformă a punctului de pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe