Ce NU ar trebui să lipsească niciodată din mașina ta

miercuri, 23 noiembrie 2022

 

Înainte de a porni la drum, trebuie să te asiguri de faptul că mașina este dotată cu tot ceea ce este necesar. În caz de nevoie, este bine de știut că ai totul sub control datorită lucrurilor pe care le ai în mașină. Această listă de obiecte esențiale pentru mașină te va ajuta să faci față obstacolelor neprevăzute de pe drum.

Situațiile din trafic te iau adesea prin surprindere și de aceea ajută să ții cont de recomandările de mai jos și să-ți dotezi mașina cu de toate.

4 lucruri de nelipsit din mașină

  •         Cric, anvelopă de rezervă și chei – cea mai comună neplăcere în trafic este pana. Niciodată nu poți să știi de unde apare un obiect ascuțit direct în cauciucul mașinii tale. De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l ai în mașină este roata de rezervă. Însă, pentru a o monta ai nevoie de chei și de cric. Așa că asigură-te că le ai și pe acestea în mașină.
  •         Actele mașinii și asigurarea – în mod cert, nu este recomandat să pleci niciunde fără buletin. La fel este și în cazul mașinii. În cazul unor verificări de rigoare sau, mai serios, în cazul unor accidente în care ești implicat, actele mașinii și asigurarea vor fi primele lucruri care se vor cere. Depinde de autorul accidentului dacă vei da sau vei primi asigurarea celuilalt șofer, însă ce este cu adevărat util este asigurarea CASCO de la Allianz Țiriac Unit. Aceasta acoperă nu doar reparații în caz de accidente în trafic, ci și o mare parte din posibilele riscuri de orice fel: căderea unor corpuri pe mașină, calamități naturale, fenomene atmosferice extreme, incendii, explozii etc. Așa că, indiferent de ceea ce se întâmplă, asigurarea CASCO este de foarte mare ajutor.
  •         Trusa de prim ajutor – este obligatorie în orice mașină. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de o astfel de trusă. Mai ales în cazul în care călătorești cu copii. O rană, o tăietură, o zgârietură mai profundă sau simpla folosire a unui plastic te ajută foarte mult în situațiile de prim ajutor. Nu este nevoie să ai o cantitate mare de produse în această trusă. Dar câte puțin din fiecare nu strică deloc. Dimpotrivă.
  •         Triunghiuri reflectorizante – acestea sunt și ele obligatorii și de mare folos. Nu știi niciodată când ești nevoit să te oprești cu mașina în mijlocul drumului. Dacă acest lucru se întâmplă noaptea, cu atât ai mai mult nevoie de aceste triunghiuri. Ele semnalează celorlalți conducători auto că ai întâmpinat o problemă și ei vor ști să te ocolească sau să vină să îți acorde o mână de ajutor.

În concluzie, acestea sunt doar câteva sugestii importante referitoare la lucrurile esențiale pe care trebuie să le ai în mașină. Desigur că nevoile pot varia în funcție de zona în care locuiești, de condițiile meteo, de membri familiei și așa mai departe. Însă cel puțin aceste 4 categorii de lucruri nu trebuie să lipsească. Pe lângă ele, poți lăsa în mașină orice consideri că te-ar mai putea ajuta în situații neprevăzute. 

 

Sursa foto: freepik.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe