2000 de poliţişti, scoși în stradă la Vâlcea!

miercuri, 30 noiembrie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Peste 2000 de poliţişti se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, pe raza judeţului Vâlcea, în minivacanţa de 1 Decembrie.

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, poliţiştii Inspectoratului Judeţean Vâlcea sunt la datorie, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Astfel, poliţiştii acționează pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi, 1261 sunt poliţişti de ordine publică, 321 de la rutieră, iar restul de la alte structuri, respectiv: investigarea criminalităţii economice, investigații criminale, luptători de intervenţie rapidă, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase și polițiști de la transporturi.

Structurile operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost mobilizate în următoarele 5 zile pentru a asigura liniștea și ordinea publică și pentru a interveni rapid în sprijinul cetățenilor în cazul unei situații de risc.

Aproximativ 200 de polițiști, în medie, vor acționa zilnic pentru menținerea ordinii și liniștii publice în întregul județ.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe normele rutiere.

Totodată, polițiști rutieri cu toate autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar vor fi prezenţi pe întreaga reţea de drumuri pentru siguranţa traficului rutier și vor acţiona, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

De asmenea, vă recomandăm ca înainte să plecați la drum să vă interesați despre starea drumurilor din localitatea unde vă deplasați și să vă echipați corespunzător autovehiculul, să adoptați o conduită de mers preventivă și să respectați indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri prezenți în stradă.

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea vă urează sărbători în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe