Sparle si soparle, 31.10.2022

luni, 31 octombrie 2022
  • Deunăzi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a publicat structura acționariatului societăților deținătoare de licențe audiovizuale. Din județul Vâlcea se remarcă următoarele: TELEVIZIUNEA VTV - deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea VEZI TELEVIZIUNE SRL, ai cărei asociaţi sunt SC Marmobica SRL (asociat unic Bică Ilie Virgil) - 99,6% şi Băiaşu Octavian Petre - 0,4%. Radio VÂLCEA 1 - deţinătoarea licenţelor audiovizuale este societatea REGAL SRL, al cărei asociat unic este Mocanu Nicolae Paul. Despre Antena 3 Vâlcea nu se menționează nimic la acționari sau asociați. Reamintim că CNA a publicat lista completă cu acţionarii posturilor TV şi canalelor de radio, după ce aceasta a fost „ţinută la secret” începând cu 2019, invocându-se, la vremea respectivă, legislaţia pentru Protecţia Datelor de Interes Personal (GDPR).

 

  • Valul de pensionări de la Tribunalul Vâlcea continuă. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului l-a eliberat din funcţie pe Valerian Predescu - judecător la Tribunalul Vâlcea, preşedintele Secţiei penale a acestei instanţe, ca urmare a pensionării. De asemenea, la data de 2 noiembrie 2022, doamna Mirela Nicolăescu, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Vâlcea, se eliberează din funcție, ca urmare a pensionării. Președintele Tribunalului Vâlcea, judecătorul Adrian Gheorghita, a dezvaluit pentru presa națională că instanta se confrunta cu un val urias de plecari. Concret, incepand cu luna noiembrie 2022 vor fi vacante 14 dintre cele 39 de posturi de judecatori, urmand ca in cateva luni numarul locurilor neocupate sa ajunga la 18. Situatia este posibil sa devina chiar si mai grava, credem noi, dupa inscrierea unui judecator controversat la concursul pentru presedintia Tribunalului Valcea, cu sustinerea serviciilor speciale.

 

  • In mai multe domenii sensibile din judetul Valcea, cu grad de risc toxic ridicat, nu sunt respectate conditiile de protectia muncii. Inspectorii ITM Valcea ar trebui sa verifice aceste aspecte inclusiv la institutii de stat...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe