Programul educativ „Antrenat de Majorat” vine în liceele din județul Vâlcea. ISJ Vâlcea a semnat un protocol de colaborare cu Asociația Joc Responsabil

joi, 27 octombrie 2022

 

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Asociația Joc Responsabil au semnat un protocol de colaborare privind implementarea în liceele din județul Vâlcea a programului educativ național „Antrenat de Majorat”, dezvoltat și derulat de Asociația Joc ResponsabiL Protocolul are drept scop informarea, conștientizarea și educarea adolescenților din liceu privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc.

Acest lucru presupune sesiuni interactive susținute de către Dr. Cristian Andrei cu elevii claselor X-XII, ce se apropie de vârsta majoratului, prin intermediul cărora reputatul neuropsihiatru le povesteste despre modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor, despre riscurile implicării în activități care  nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară, despre decizii de viață și consecințe, cu scopul de a cunoaște cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților.

Primele două sesiuni „Antrenat de Majorat” realizate în baza acestui angajament au avut loc recent la Colegiul Economic și Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, din Râmnicu Vâlcea, acolo unde Dr. Cristian Andrei s-a întâlnit cu aproximativ 300 de elevi din clasele X-XII.

Elevii colegiului nostru au învățat că omul informat este puternic in timp ce omul mai puțin informat poate fi vulnerabil si de cele mai  multe ori in viață este important să găsești alternative indiferent de situație; iar probleme - daca apar - pot fi combătute și cu simțul umorului” spune Livia Georgescu, directorul adjunct al Colegiului Economic, care a facilitat desfășurarea seminarului.

Pentru noi sunt oricând binevenite astfel de proiecte pentru că, în felul acesta, putem să discutăm deschis și într-un cadru informal și relaxat cu elevii noștri, pentru a putea anticipa problemele care pot apărea în viața lor, pentru a le observa nevoile relaționate vârstei de 18 ani și pentru a le oferi sfaturile adecvate. Ne bucură acestă colaborare și sperăm să putem realiza cât mai multe activități asemănătoare” – Mihaela Andreianu, inspector școlar general Vâlcea.

Sala Lahovari de la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea a fost neîncăpătoare, iar elevii au fost fascinați de problemele specifice vârstei lor discutate în cadrul sesiunii „Antrenat de Majorat”. Câștigul a fost acela că elevii au receptat mesajul că vulnerabilitatea vârstei lor se poate transforma în atu atunci când ești bine informat și ai alternative de acțiune la diferite situații problemă. Mulțumim pentru oportunintatea creată!” – Emil Pădurețu, director adjunct al Colegiului Național „Alexandru Lahovari”.

Mulțumim Inspectoratului Școlar Vâlcea pentru deschiderea oferită în implementarea programului Antrenat de Majorat la nivelului județului. Suntem nerăbdători să-i cunoaștem pe elevi și să le vorbim despre despre prioritățile vieții, despre noroc la modul general (atenție - nu despre jocuri de noroc!), despre cum să-și gestioneze un buget sau cum să se afirme altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani. Prin parafarea acestui protocol, Asociația Joc Responsabil mai face un pas în plus în dezideratul său de a transmite aceste mesaje la cât mai mulți adolescenți care se află în apropierea momentului cunoașterii și permiterii activităților de divertisment destinate adulților. Vrem să știe că jocurile de nooc nu pot fi niciodată mai mult decât o metodă de divertisment. ” - Ovidiu Iosif, director executiv Asociația Joc Responsabil.

Ajuns deja la ediția a V-a, programul național „Antrenat de Majorat” a fost, în perioada 2017 – 2022, la peste 100 de licee din țară și a discutat cu peste 5000 de elevi.

Sesiunile „Antrenat de Majorat” din județul Vâlcea se vor desfășura în anul școlar 2022-2023, lista completă a acestora urmând să fie stabilită în perioada următoare.

În eventualitatea în care sunt unități de învățământ care doresc să găzduiască în mod gratuit programul „Antrenat de Majorat”, vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected]

Despre Asociația Joc Responsabil

Asociația Joc Responabil dezvoltă și implementează programe specifice refe

ritoare la efectele practicării în exces a jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea, contribuie la prevenirea dependenței de jocuri, la educarea publicului pe această tematică, precum și la combaterea dependenței, prin oferirea de consiliere psihologică persoanelor care au înțeles greșit rolul de divertisment al jocurilor de noroc.  Asociația Joc Responsabil închide cercul responsabilității: de la educație și prevenție - prin Programul Antrenat de Majorat derulat în liceele din țară și adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a - până la intervenție - prin Programul Joc Responsabil, care oferă jucătorilor cu potențiale probleme evaluare și terapie psihologică gratuită la unul din cele șase cabinete existente în București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Craiova și prin Programul Consiliere 24/7, un serviciu integrat de consiliere psihologică online.

Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul www.jocresponsabil.ro.

Lahovari Lahovari2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe