|duminică, octombrie 2, 2022
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 05.09.2022 

soparla-cu-volanas
  • În mod evident, primarul orașului Băile Govora, Mihai Mateescu, este extrem de „norocos”, asta pentru că reușit să colecționeze în ultimii ani proprietăți imobiliare „fără număr”, conform declarației de avere. Edilul a ajuns astfel la 14 terenuri intravilane, forestiere și agricole, toate amplastate în stațiune, din care mare parte primite sub formă de „moștenire” în 2021. Fără a exagera, latifundiarul Mateescu a ajuns să dețină direct aproape JUMĂTATE din suprafața orașului Băile Govora. Mai putem adăuga aici și cele 5 (cinci) clădiri, sub formă de case de locuit, apartamente și spații de producție, toate amplasate bineînțeles în Băile Govora, și avem imaginea unui om care toată viața a alergat după averi personale. Nu mai punem la socoteală cei 1,3 miliarde de lei vechi câștigați anul trecut de Mihai Mateescu, din care 850 milioane de lei vechi de la Primăria Băile Govora, iar restul din „pensii”!!!

 

  • Potrivit datelor INS, în perioada verii, județul Vâlcea ar fi fost vizitată de 200.000 de turiști, ducând județul nostru pe poziția 7, la nivel national, într-un top dominat de Constanța. Numărul turiștilor repartizați pe cele 8 stațiuni arată cifre surpinzătoare, noul val de stațiuni Mălaia și Brezoi, depășind, de exemplul Băile Govora, stațiune veche, de nivel național. Astfel, Călimăneștiul pare că a fost vizitat de 48.350 de turiști, fiind urmat de Băile Olănești cu 29.800 de turiști. Locul trei revine aproape la egalitate stațiunilor Horezu și Voineasa cu 20.120, respetiv 20.002. Urmeză Ocnele Mari cu 18.700, Mălaia 15.000, Brezoi 13.200 și pe ultimul loc Băile Govora cu 8.320. Restul turiștilor au fost prezenți la Vaideeni, Costești, Măciuca, Sălătrucel, Câineni.

 

  • Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 31 august 2022, decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Vâlcea a doamnei Camelia Dinu – pensionare, la data 1 septembrie 2022. Camelia Dinu are 57 ani și a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea Lucian Blaga Sibiu. Camelia Dinu a mai fost judecător la Judecătoria Horezu, în perioada iunie 2004 – ianuarie 2009, iar apoi judecător la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. În anul 2011, a obţinut titlul ştiinţific de doctor în drept în urma susţinerii publice a tezei de doctorat la Academia de Studii Economice Bucureşti.

Leave a Response