Schema HoReCa: Procurorii au făcut percheziții la 7 beneficiari, bănuiți de obținere ilegală de ajutoare

joi, 15 septembrie 2022

Șapte firme din București, care au beneficiat de ajutare de stat prin Schema HoReCa, sunt bănuite că ar fi obținut ilegal banii, iar procurorii au făcut percheziții în cazul lor.

Conform unui comunicat oficial de miercuri, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti efectuează urmărirea penală in rem în dosarul penal nr. 1416/P/2022 cu privire la comiterea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri prev. de art. 306 alin. 1 C.p. şi neglijenţă în serviciu prev. de art. 298 C.p.

Cele şapte societăţi comerciale ce desfăşoară activități în domeniul alimentației publice şi având sediile sociale pe raza municipiului Bucureşti au beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naționale, sub forma unor scheme de ajutor de stat, acordate de Guvernul României societăților ce au fost afectate de pandemia COVID-19.

Procurorii cred, însă, că firmele „nu îndeplineau condițiile de eligibilitate instituite prin Ordonanța de urgenţă nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19”.

Concret procurorii acuză firmele care au primit depăgubiri prin schema de sprijin că nu aveau autoziații de funcționare pentru toate sau o parte din punctele de lucru.

În dosarul penal nr. 1416/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, procurorii și polițiștii bucureșteni au făcut 15 percheziții domiciliare în Bucureşti şi județul Ilfov, în căutarea de probe.

Reamintim că prin schema HoReCa s-au acordat ajutoare de stat de maximum 800.000 de euro fiecare unor restaurante, hoteluri, agenții de turism a căror activitate a fost restricționată de Guvern prin măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului.

8294 de beneficiari au primit despăgubiri totale de 2,13 miliarde de lei din Schema HoReCa. Suma medie primită este de 257.222 de lei pe beneficiar. Pe listă beneficiarii variază de la sume foarte mici, sub 1.000 de lei, până la valoarea maximă a ajutorului de stat, de 800.000 de euro.

În această perioadă, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului lucrează la o a doua ediție a schemei HoReCa, dar cu un buget mult mai mic: 50 de milioane de lei, sub formă de credite de angajament.

Sursa: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe