Marsupiu sau cărucior pentru copil: iată ce se potrivește cel mai bine stilului vostru de viață!

miercuri, 21 septembrie 2022

 

        Atunci când devii părinte, trebuie să îți calculezi și recalibrezi întreaga viață, astfel încât noul membru să aibă un loc important în toate planurile tale. Fiindcă nu îl poți ține în casă până la vârsta majoratului când începe să se descurce singur, este necesar să găsești o variantă de transport care să se potrivească stilului vostru de viață, ca și familie. Dacă pentru transportul în mașină este imperioasă folosirea unei scoici sau scaun auto, pentru momentele când trebuie să vă deplasați pe jos, aveți mai multe variante, printre care folosirea unui sistem de purtare sau a unui cărucior multifuncțional. În continuarea acestui material, vom discuta despre diferențele între cele două variante, care sunt preferatele părinților și de ce, dar mai ales, căror stiluri de viață se potrivesc fiecare. 

Avantajele și dezavantajele unui marsupiu

        Marsupiile sau sistemele de purtare au devenit foarte populare în ultimii ani și foarte apreciate în rândul mamelor. Pentru că primele luni de viață ale bebelușului sunt denumite și al 4-lea trimestru de sarcină, specialiștii și medicii pediatri recomandă ca cei mici să fie ținuți cât mai mult în brațe, în contact cu pielea mamei, pentru a le da un sentiment de siguranță. Sistemele de purtare ajută mamele să își țină bebelușii în brațe fără prea multe bătăi de cap. Acestea sunt folosite de către mămici pentru a îi alina pee cei, a opri o criză de plâns sau a-i adormi. În fapt, există bebeluși care doar în marsupiu se pot liniști și dormi. Senzația pe care cei mici o au în marsupiu este asemănătoare de cea din uter, pentru că este comod, călduros, stau cu capul pe pieptul mamei și îi aud bătăile inimii, plus că sunt plimbați și legănați, exact ca în burtică. 

         Având în vedere că există mai multe tipuri de sisteme de purtare, unele fiind practic niște esarfe mult mai lungi, denumite wrap-uri, acestea sunt foarte ușor de luat cu voi în călătorii. Încap foarte ușor în bagajul de mână, te ajută foarte mult cu transportul celui mic prin aeroporturile gălăgioase și aglomerate, de asemenea în avion, când cel mic simte cel mai tare nevoia să stea în  mamei sale. De asemenea, dacă sunteți împătimiți ale excursiilor prin natură, dacă vă place să explorați, un marsupiu vă poate fi de mare ajutor pentru a-l familiariza pe cel mic cu stilul vostru de viață. 

        În ceea ce privește dezavantajele sistemelor de purtare, acestea nu sunt tocmai recomandate părinților care suferă de dureri de spate. Deși la început, bebelușul este ușor și aproape că nu îl veți simți, cu trecerea timpului și luarea în greutate a celui mic, inevitabil durerile de spate se vor intensifica. De asemenea, în lunile de vară, purtatul celui mic în sistem vă poate lăsa pe amândoi foarte transpirați. 

Avantajele și dezavantajele unui cărucior 

      Căruciorul este unul din primele lucruri de pe lista de cumpărături ale unor viitori părinți. Având în vedere că acesta va fi folosit zilnic, este foarte important să alegi un model care să se potrivească nevoilor și stilului vostru de viață. Dacă sunteți pasionați de călătorii, cel mai probabil un cărucior sport, foarte compact și pliabil va fi alegerea potrivită pentru familia voastră. Piața de cărucioare sport pentru copii a devenit foarte variată în ultimii ani, așa cum poți vedea chiar pe site-ul celor de la Babyneeds.ro. Comparativ cu sistemele de purtare, carucioarele oferă mult mai mult spațiu bebelușului, astfel că unii dorm mult mai bine în cărucior. În plus de asta, pe lângă transportul bebelușului, căruciorul poate fi de mare ajutor și în depozitarea unui bagaj mic sau rucsac în coș. Un alt avantaj al cărucioarelor este că oferă protecție solară pe timpul verii, datorită copertinelor generoase. De asemenea, plimbările lungi pe care le poți face cu un bebeluș în cărucior pot contribui la îmbunătățirea condiției fizice a părintelui. 

       Din punct de vedere al dezavantajelor, oricât de compact și pliabil ar fi, există cu siguranță situații în care un cărucior va fi greu de manevrat. Costul este și el un dezavantaj, având în vedere că este substanțial mai crescut, comparativ cu cel al unui sistem de purtare. De asemenea, dacă locuiți într-o clădire cu multe scări și fără lift, urcatul și coborâtul scărilor cu un cărucior poate fi o adevărată provocare. 

    Atât marsupiile, cât și cărucioarele au avantaje și dezavantaje, însă părinții trebuie să aleagă ceea ce este mai potrivit familiei fiecăruia. Multe mame optează să cumpere ambele produse, acestea fiind de mare ajutor în diferite situații. 

    Sperăm că articolul nostru te va ajuta să iei o decizie informată!

 

Sursa foto: Unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe