Încălzirea cu lemn de foc este iar la modă!

luni, 19 septembrie 2022

Chiar dacă în ultimii ani exista dorința de a se renunța la folosirea lemnului de foc pentru încălzire, pentru a fi îndeplinit marele vis de a folosi o centrală pe gaz, această dorință a cunoscut o schimbare bruscă la care puțini ne-am fi așteptat.

Lemnul de foc a devenit din nou la modă, iar lumea își construiește iarăși sobe cu ajutorul cărora speră să se încălzească mai ieftin în timpul sezonului rece. Ce anume a dus la apariția acestei tendințe? Răspunsul este simplu: scumpirea gazelor naturale!

O mulțime de locuințe sunt încălzite cu ajutorul lemnului de foc. Ars în sobe clasice, lemnul de foc reprezintă o resursă de bază în România în ceea ce privește obținerea confortului termic. Date fiind scumpirile din ultima vreme, în continuare lemnul de foc este privit ca pe o alternativă grozavă pentru încălzire în timpul iernii.

După ce în ultimii ani o mulțime de persoane au decis să își dărâme sobele din teracotă, înlocuindu-le cu sistemele centralizate de încălzire pe bază de gaze naturale, acum aceștia își doresc să revină la încălzirea cu combustibil solid. Doar că astăzi s-a schimbat mult modul în care exploatăm lemnul în vederea obținerii confortului termic.

Odată descoperit confortul oferit de un sistem centralizat de încălzire cu ajutorul caloriferelor, decizia de a reveni la un mod clasic de încălzire nu este chiar atât de luat. De aceea, centralele pe lemne reprezintă o opțiune pentru care tot mai multe persoane optează. Iar despre centrale pe lemne este și articolul nostru.

Centralele pe lemne oferă confort dar și economii în timpul sezonului rece

Să îți construiești o sobă din teracotă, precum odinioară, necesită destul de mult disconfort. Pierzi spațiu și totodată decorul din încăpere poate avea de suferit. În plus, aducând lemnele de foc în casă, poți oferi acces dăunătorilor și totodată adesea vei produce murdărie. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care ți-ai putea dori mai degrabă o centrală pe lemne.

În acest sens, ai putea comanda o centrala pe lemne Stropuva deoarece vei putea beneficia atât de confortul oferit de un sistem de încălzire centralizată precum și de economiile pe care lemnul de foc le poate garanta atunci când este folosit pentru încălzire.

Centrala pe lemne se instalează în exterior, așa că nici vorbă de murdărie sau de dăunători care ar pătrunde în locuință odată cu lemnul de foc. În plus, datorită tehnologiilor moderne și a componentelor de ultimă generație, lemnul este ars folosind principiul arderii tip lumânare. În acest fel, se obține o eficiență înaltă dar și costuri mai mici pentru căldură.

Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care și-au propus să treacă la folosirea combustibilului solid pentru a obține căldură și apă caldă menajeră în timpul sezonului rece, atunci ai putea comanda chiar acum o centrală termică pe lemne Stropuva. Odată montată conform indicațiilor oferite de producător, centrala comandată te va răsplăti apoi cu confort termic la costuri foarte avantajoase, scăpându-te de toate grijile și mai ales de stresul provocat de scumpirile înregistrate pe piața combustibililor clasici precum gazul sau electricitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe