In atentia DNA: PSD mituieste PRESA NATIONALA (televiziuni si site-uri obscure), printr-un mason, Cezar Batog, pe care l-a mai bagat si in CA al Romgaz! RUSINE, Marcel Ciolacu si gasca!!!

duminică, 18 septembrie 2022

România Recorder a publicat banii dați de PSD și PNL către unele televiziuni și site-uri, provenind dintr-o scurgere de documente 

Miercuri seară, site-ul Recorder a publicat o investigație în care arată cum se duc milioane de euro de la alianța de guvernare predilect către Antena 3, Digi 24, România TV, Realitatea și B1 TV, fără ca să fie clar ce cumpără partidele cu acești bani. Sumele pentru televiziuni și site-uri au reprezentat subiectul mai multor investigații de presă, cele mai aprofundate și consecvente fiind realizate la Radio Europa Liberă de către jurnalistul Cristian Andrei. Trei ziariști de la Recorder, Victor Ilie, Cristian Delcea și Mihai Voinea, au publicat miercuri un film de 50 de minute în care adaugă elemente ale traseului dintre partide și televiziuni. Posturile TV iau aproximativ 90% din banii cheltuiți de partide în anumite instituții de presă.

Două firme intermediare, Vertigo și All Media, iau bani de la PSD și PNL. Împreună, cele două partide de guvernământ au alocat zeci de milioane de euro în ultimii trei ani către unele organizații de presă.  În film apare Cezar Batog, un vechi om de publicitate, astăzi reprezentant al Vertigo. El refuză să spună ce anume fac televiziunile pentru banii oferiți de firma sa, sume care provin de la partide. „De ce nu puteți spune?”, întreabă ziariștii Recorder. „Pentru că am contract”, spune Cezar Batog. În numele partidelor, au acceptat să vorbească Marcel Ciolacu, șeful PSD, și Ludovic Orban, fostul lider al PNL. Marcel Ciolacu a oferit numele intermediarilor, dar nu a putut spune ce au prestat televiziunile și site-urile pentru banii încasați.

Ludovic Orban a dat de înțeles că, „mai ales pe vremea lui Dragnea”, dacă acești bani nu erau dați la televiziuni, nu ar fi existat știri despre PNL. Cumpărarea de știri, de conținut mascat la TV este interzisă, prin legea audiovizualului.  Ce televiziuni au luat bani de la PSD prin intermediul Vertigo Potrivit dezvăluirilor Recorder, PSD ar fi plătit doar prin intermediul Vertigo următoarele sume către următoarele televiziuni: 3,1 milioane de euro – Antena 3 Group/Antena Group 3 milioane de euro – RTV 850.000 de euro – B1 TV, Ancore Media 470.000 de euro – Outsmart Media 230.000 de euro – RCS-RDS, Digi 24  Și câteva site-uri au luat sute de mii de euro Vertigo a fost doar un canal, sumele totale primite de aceste televiziuni de la partide fiind mult mai mari. Iar lista entităților media care au primit bani de la Vertigo/PSD include și site-uri:  Gândul – 540.000 de euro Adevărul – 540.000 de euro Evenimentul Zilei și Capital – 395.000 de euro DC News – 375.000 de euro Stiripesurse – 350.000 de euro

Câți bani a cheltuit PNL și către cine

Și celălalt partid aflat la guvernare, PNL, a cheltuit, potrivit Recorder, în ultimii ani peste 25 de milioane de euro pentru presă și propagandă. Liberalii au făcut publice pentru Europa Liberă, o bună parte din cheltuieli, amintește Recorder. 

O parte din site-uri: Newsweek – 5.000 de euro/lună PS News – 5.000 de euro/lună Pres Ziariștii – 3.000 de euro/lună Televiziuni: B1 TV – 7.500-8.000 de euro/lună prin firma Ancore Media Realitatea TV – 120.000 de euro printr-o firmă deținută de soția patronului Realitatea TV, Maricel Păcuraru În cazul RTV, banii pleacă de la partid către o firmă deținută de un prieten de-ai lui Sebastian Ghiță (proprietarul RTV) și se duc apoi la televiziune. Reprezentanții acestor site-uri și televiziuni, care apar în filmul Recorder, nu au dorit să comenteze contractele.

descărcare (1)
Citeşte întreaga ştire: Recorder a publicat banii dați de PSD și PNL către unele televiziuni și site-uri, provenind dintr-o scurgere de documente

Șeful Vertigo, firma prin care PSD MITUIESTE TELEVIZIUNILE SI SITE-URILE PUPINCURISTE,  CEZAR BATOG, si fosta cumnată a lui Robert Negoiță, propuși în CA-ul celui mai mare producător autohton de gaze

descărcare (2)

Cezar Batog, administrator al grupului de companii Publicis Groupe Media, și Cristina Elena Arghir, fosta cumnată a primarului Sectorului 3 al Capitalei Robert Negoiță, șefă a CA-ului unei societăți controlate de Consiliul Local al Sectorului, sunt cei doi candidați noi propuși de Ministerul Energiei pentru pozițiile de membru în Consiliul de Administrație al companiei de stat Romgaz, în prezent cel mai mare producător de gaze naturale din România. Ceilalți 5 candidați propuși de minister sunt și în prezent membri ai CA-ului, aceștia fiind secretarul de stat Dan Drăgan, directorul general al Romgaz, Aristotel Jude, fostul șef al echipei Neptun Deep a companiei, Nicolae Simescu, fostul șef al Serviciului Juridic al Romgaz, Balasz Botond, și Gheorghe Sorici, membru PNL în Consiliul Județean Sibiu și administrator și manager de proiecte la firma de soluții și servicii de support software Sobis Solutions SRL.   CITEȘTE ȘI Prima TV, cea mai mare creștere în audiențe Cezar Batog, absolvent de Finanțe-Bănci la ASE, este din 2006 administrator al Publicis Groupe Media. Printre altele, a coordonat campania “Nu da șpagă”, realizată împreună cu Direcția Generală Anticorupție din MAI și finanțată din granturi norvegiene. A mai condus companiile de profil Foote, Cone & Belding (1994-2001), Welldone Creative (2001-2003, unde a făcut rebranding pentru Poșta Română și management de criză pentru Ministerul Transporturilor) și Adentity (2003-2006, având în portofoliu consultanță pentru Ministerul Integrării în vederea aderării României la UE, inclusiv o campanie de acceptare publică, precum și PR și Public Affairs pentru Ministerul Comunicațiilor privind programul “E-licitație”). Potrivit datelor publice oficiale, Batog a acordat în septembrie 2020 un împrumut în valoare de 445.000 lei Partidului Social Democrat, cu termen de restituire în martie 2021. CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Decizie UE privind certificatul verde: Testele antigen rapide vor putea fi folosite pentru a dovedi trecerea prin boală Cristina Elena Arghir, care a absolvit tot ASE (Comunicare Economică în Afaceri), este din 2017 președintă a Consiliului de Administrație al companiei Internet și Tehnologie S3 SRL a Consiliului Local al Sectorului 3 al Capitalei. Anterior a lucrat ca specialist în marketing la Ring Media Grup SRL și s-a ocupat de conturi majore la Vodafone. Batog și Arghir sunt propuși în locul actualilor administratori Romgaz Manuela Olteanu, șefa Biroului Activități Corporative al Hidroelectrica, și George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

descărcare (3)

Cezar Batog Bujeniță deține The Plan B Concept, MB Consulting Associates și Vertigo Events. Este directorul Optimedia și administrează Publicis Groupe Media Bucharest. În 2018, a candidat independent pentru un loc la Consiliul Naţional al Audiovizualului, însă nu a obținut voturile necesare. Înainte de asta a fost reprezentant al Ministerului Culturii și Identității Naționale în Consiliul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN). Conform Rise Project, Cezar Batog a făcut parte din fundația „Delta”- simbol masonic, alături de doi lideri notorii ai masoneriei române, Eugen Ovidiu Chirovici și Corneliu Vișoianu (fost consilier al lui Victor Ponta). În 2005, Cezar Batog a fost partener de afaceri cu Vilson Stancu, directorul Astra Vagoane Arad, care mai târziu a fost acuzat de DNA, alături de omul de afaceri Cristian Burci, de spălare de bani și aderare la un grup infracțional organizat.

Surse: profit.ro, libertatea.ro, Recorder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe